lørdag 25. juli 2009

Vannelementet og dets Korrespondanser

Handling: emosjonelt, å føle.
Kraft: kulde, å krympe noe.
Kjønn: feminint.
Positive egenskaper: livgivende, nærende, beskyttelse, medfølelse, samvittighet, tilgivelse, stillhet, vennskap, helbred, kjærlighet, intuisjon, det ubevisste, fruktbarhet, søvn og drømmer, psyken, indre transformasjon, renselse, nye begynnelser, nytt liv, fødsel og barn. Vannet bringer drømmer og setter deg i kontakt med underbevisstheten og de ekte følelsene dine.
Negative egenskaper: depresjon, latskap, ustabilitet, uforskammethet, sorg, død, apati, mareritt, splittelse. Etter som vannet dykker ned i de ubevisste følelsene kan det bringe frem ting du har prøvd å fortrenge eller vonde minner. Med seg bringer det også derfor mareritt.
Magisk arbeid: skjønnhet, familiesaker, vennskap, helbred, kjærlighet, følelsesmessig helbred, nye begynnelser, søvn og drømmer, renselse, mot, intuisjon, meditasjon, terapi.
Vindretning: Vest.
Astrologisk hersker: Venus, Månen.
Sans: smak.
Tid: solnedgang / kveld.
Årstid: høst.
Stjernetegn: Krepsen, Skorpionen og Fiskene.
Livsfase: høyere alder, alderdom.
Sabbat: Mabon.
Farger: blå, blå-grønn, grønn-grå, indigo, svart, akvamarin, fiolett.
Redskaper: begeret, ladet vann, saltvann, gryten, havskjell.
Planter: eple, aprikos, kattemynte, kamille, eukalyptus, hagtorn, melon, mynte, vannplanter, alger, tang, tare, piletre.
Steiner: blåbåndet agat, ametyst, akvamarin, korall, jade, månestein, safir, sølv, perlemor, kvikksølv, kobber.
Røkelse: myrra.
Tarot: begrene.
Dyr: krabbe, delfin, elg, fisker, hest, jaguar, skorpion, hval, katt, sel, vannslange, fugl.
Instrumenter: cymbal, bjelle, alt som ringer.

Vestporten: Vannets Voktere / Ånder – Undinene
Dette baseres på en forestilling om at vindretningen Vest er hvor Undinene, vannets voktere, hører til. Disse påkalles, som nevnt i innlegget om Elementene, i sirkelen under ritualer for å beskytte deg om du ønsker og føler deg tilpass med det. Alternativet er å konsentrere deg om at sirkelen består av fire punkter; De fire vindretningene. I Nord plasseres jordsymbolene, i Sør ildsymbolene, i Øst luftsymbolene og i Vest hersker vannet. Når du vil arbeide med det som hører vannelementet til går du til Vestporten, stedet for følelser og vender deg mot Vest når du jobber.

Vannmagi - Rengjøring og Renselse
Bruk vann til å vaske bort negativ energi sammen med støv og skitt når du bader eller dusjer, og når du vasker huset eller redskaper. I dusjen lar du vannet renne over deg mens du visualiserer at det tar med seg all tretthet, depresjon, smerte, sinne, sorg eller redsel med seg ned i sluket. I badet ber du vannet om å absorbere dine negative følelser. Etterpå prøver du å fremkalle gode følelser til å erstatte tomrommet, trekk glede, kjærlighet og energi inn i kropp og sjel igjen. Å ta et slikt bad er en perfekt måte å forberede seg på et rituale eller magisk arbeid fordi det renser deg for hverdagslig stress og klargjør kroppen og sinnet, og du stiller ren og ny for inntrykk foran alteret. Ha gjerne badesalt, eteriske oljer eller urter i vannet om du ønsker.

Vannet kan bringe dine ønsker ut i naturen. For å gjøre dette kan du kaste objekter i rennende vann, bekker og strømmer mens du ser for deg at ønsket ditt når havet og blir oppfylt.

Du kan også rense objekter ved å holde dem i rennende vann mens du sier frem en besvergelse. Ekstra sterkt blir det om du tilsetter litt salt i vannet, da får du litt av jordelementet med i renselsen.

Å lade vannet
Når man lader vann, tilegner man det en egenskap som kan hjelpe under det magiske arbeidet. Ha rent vann i en skål og hold hendene dine over vannflaten. Konsentrer deg om de vibrasjonene du vil gi vannet visualiser at de energiene forlater kroppen din via håndflatene og går inn i vannet. Vil du bruke vannet til å rense redskapene dine kan du visualisere renhet og renselse inn i vannet, om du vil lage et kjærlighetsbrygg visualiserer du kjærlighet og omtanke. Om du vil kan du tegne et beskyttende pentagram i luften over skålen eller ha en bestemt krystall eller urt i vannet. Bruk vannet i riter som krever det, vask objekter eller huset i det, stenk det over områder og ting eller drikk det.

Vannmagi
Solvann: fyll vann i en beholder av klart glass, gjerne en glassflaske, fyll den med vann og la den stå uforstyrret et sted der solen kan skinne på vannet hele dagen. Bruk dette vannet til formler der du trenger solens egenskaper.
Månevann: bruk samme teknikk som med solvann, men la flasken stå i fullmånens skinn en natt, eller en hel månesyklus. Bruk i formler der du trenger månens egenskaper.
Skjellmagi: skjell kan enkelt lages om til amuletter og talismaner for vannets formål.
Havmagi: bruk sjøvann på alteret ditt, eller la objekter skylles bort på havet, kun fantasien setter grenser.

Alteret
Alteret dekoreres med blå duker, blå planter, blå stearinlys, statuer av havguder eller havdyr, skjell, perler, speil, dråper, bilder av tang og tare eller rett og slett bare hav, og evt. andre ting du forbinder med elementet. Fokuset settes på en skålen med vann, og de andre elementene representeres slik:

Ild: bruk blå stearinlys, fest lyset i bunnen på vannskålen eller ha telys flytende i vannet.
Luft: brenn mild røkelse av vann-urter, bruk blå fjær.
Jord: blå krystaller, steiner fra bekker, strandsteiner, blå blomster og vann-urter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar