lørdag 25. juli 2009

Jordens Element


Handling: fysisk, å gjøre.
Kraft: binder sammen alle de andre elementene i en solid form.
Kjønn: Feminint.
Positive egenskaper: konsentrasjon, utholdenhet, flittighet, jordbruk, aktiviteter, fruktbarhet, jobb, karriere, penger, kroppen, vekst, natur, materiell vinning, kreativitet, stillhet, stabilitet, kjærlighet, innhøstning, hjemmet, husdyr, skoger, lunder, grotter, åkre, steiner, fjell, planter. Jorden styrker viljen og tålmodigheten din og balanserer deg, likeledes bringer den utvikling og fruktbarhet på alle områder.
Negative egenskaper: sløvhet, lathet, menneskeforakt, treghet, hensynsløshet. Jorden kan gjøre deg litt grisk og materialistisk, og fruktbarhetsaspektet kan gjøre elementet upraktisk å jobbe med når det gjelder kjærlighet, med fare for uønskede graviditeter.
Magisk arbeid: fruktbarhet, penger, karriere, konsentrasjon, utholdenhet og tålmodighet, sannhet, stabilitet, kjærlighet (fruktbar), graviditet, læring, praktiske oppgaver, helse, husdyr, planter, begraving av ting, lage bilder i jord eller sand, grunding, steinmagi, tremagi, knutemagi, hagemagi, bindingsmagi, magnetmagi, bildemagi, kroppen.
Vindretning: Nord. Astrologisk hersker:
Venus, Saturn.
Sans: berøring.
Tid: midnatt.
Årstid: vinter.
Stjernetegn: Tyren, Jomfruen, Steinbukken.
Livsfase: alderdom, død.
Sabbat: Jul / Vintersolverv.
Farger: grønn, svart, brun.
Redskaper: pentakelet, krystaller, salt, rituell mat (brød), urter, blomster, penger.
Planter: bær, sedertre, jasmin, kaprifol, myrra, salvie, fiol, korn, roser, eik, bergflette, eikenøtter, alle nøtter, mose.
Steiner: grønn agat, aventurin, kattøye, smaragd, jaspis, marmor, onyx, salt, blodstein, jern.
Røkelse: alle typer.
Tarot: pentakler / mynter.
Dyr: bøffel, tyr, ku, rådyr, hund, geit, orm, ulv, bjørn, okse, sau, hjort.
Instrumenter: trommer, alle instrumenter.

Nordporten: Jordens Voktere / Ånder - Gnomene
Dette baseres på en forestilling om at vindretningen Nord er hvor Gnomene, jordens voktere, hører til. Disse påkalles, som nevnt i innledningen, i sirkelen under ritualer for å beskytte deg om du ønsker og føler deg tilpass med det. Alternativet er å konsentrere deg om at sirkelen består av fire punkter; De fire vindretningene.

I Sør plasseres ildsymbolene, i Vest vannsymbolene, i Øst luftsymbolene og i Nord er det jorden som hersker. Når du vil arbeide med det som hører jordelementet til går du til Nordporten, stedet for overflod, fruktbarhet og velstand og vender deg mot Nord når du jobber.

Jordmagi – Begraving, Hekseglasset, Knutemagi, Dukkemagi
Den enkleste måten å bruke jordelementet i magien er ved å begrave et problem i det, jorden vil da trekke energiene til seg og tilintetgjøre dem. Om du vil oppbevare spesielle energier og lignende i jorden for å kunne kontrollere dem kan du bruke hekseglasset (se lenger ned) eller knutemagi, som begge baserer seg på jordelementet. Dukkemagi brukes for å kunne påvirke andre mennesker, en slags binding, på en positiv måte.

Pentakkelet
Pentakkelet er jordelementets fremste symbol på alteret. Den femtakkete stjernen omringet av en sirkel er en sterk beskyttelses-sigill i og med at den symboliserer de fire elementene sammen med det femte, ånden, og bringer beskyttelse fra alle disse. I tillegg kan stjernen representere mennesket i formen. De fleste hekser har et pentakkel på alteret, enten i tre, keramikk, metall eller bare tegnet på et papirstykke, og mange bærer dem som smykker også som et åpenbart symbol på hva de tror på. Under magisk arbeid kan du risse inn bestemte symboler på platen, legge på urter eller krystaller eller andre objekter du ønsker å gi Jordens velsignelse.

Krystaller og Steiner
Krystallene kommer fra jordens indre, skapt gjennom tusener av år, og krystallenes struktur gjør at de fanger inn energier, og der ligger kraften i dem. Vil du lese mer om de forskjellige krystallenes egenskaper kan du lese innlegget om disse. De fleste krystallene som brukes finnes i mange vakre varianter, men det er lett å glemme at småsteinene rett utenfor hjemmet ditt også er magiske. Steiner kan brukes på forskjellige måter i magisk arbeid. Legg dem på alteret når du jobber, bær dem på deg for å motta energiene eller ha dem i urteposer eller poppeter, kanskje vann for å rense eller tilføre andre objekter de samme energiene.

Som med vannet kan du også lade steinene med ønskede energier, og derfor bør steinene også renses før og etter bruk. Det gjøres ved å holde dem i hånden og lede rensende energier fra deg selv og inn i steinen, føre den gjennom røkelse, holde den under rennende vann, alt etter hva steinene tåler. Oppbevar steinene i en mørk boks med myke stoffer, og la steinene få hvile i månelys eller i jorden når de er mye brukt, dette er for å lede ut negative energier som absorberes i jorden og månelyset.

Vanlige steiner kan tas med hjem og vaskes og brukes til å male symboler på og gjøres om til amuletter og talismaner. Ønsker du f.eks mer selvtillit kan du finne en rund, flat stein, male bildet av en løve på den med gul maling og bære steinen når du trenger effekten.

Salt
Salt kommer også fra jorden og brukes til å absorbere negative energier. Bland havsalt med vann og stenk vannet over objekter og steder du vil rense, strø saltet direkte rundt hjemmet, rundt sirkelen, ha det i en stoffpose i lommen eller ta et ha det i badevannet før ritualer.

Urter
Planter, blomster og trær er kanskje de mest synlige tegnene på jordelementet, de ER naturen og har rot i jorden. Enhver urt har spesielle egenskaper, ønsker du å lese mer om plukking, tilberedning og urtenes egenskaper kan du klikke deg frem til innlegget om urter. Kort sagt brukes tørkede, knuste eller friske urter som pulver eller bare smuldret. Ved å føre hånden over urtene lader du dem med ønskede energier og strør dem over alteret, sirkelen, objekter og områder for å tilføre dem de ønskede energiene. Du kan også lage uttrekk av urtene og stenke vannet på samme måte, eller bare bruke dampen fra uttrekket som røkelse. En populær måte er å ha forskjellige urter i en liten stoffpose og bære den rundt halsen eller i lommen, eller å fylle en poppet med dem.

Alteret
Dekorer jordens alter med brune eller grønne duker med natur- eller dyremotiver, alle slags blomster og planter, men først og fremst grønne planter, korn, kvister, store blader, kongler, grønne eller brune stearinlys, statuer av naturguddommer eller jorddyr (hjortefigurer spesielt), pentakkelet, alle krystaller og steiner og salt. Fokuset settes på pentakkelet, gjerne dekorert med symboler og krystaller eller overdrysset med urter, og de andre elementene representeres slik:

Ild: bruk grønne eller brune stearinlys.
Luft: tunge røkelser av jord-urter, brune eller grønne fjær, gule blomster på pentakkelet.
Vann: sett blomster i vann, lad vannet med krystaller, la blomsterkronblader flyte på overflaten, grønn eller brun skål, ha salt eller jord i vannet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar