torsdag 23. juli 2009

Magi


Definisjon:
Ifølge Caplex.net defineres magi slik: MAGI (av lat. magicus, magisk, fantastisk), kunsten å påvirke hendelser og personer ved hjelp av formularer, ritualer og hemmelig kunnskap (okkult, esoterisk). Magi bygger på ideen om at ting påvirker hverandre på avstand, og at ord og handlinger kan ha en iboende, tvingende og mystisk kraft.

Hvit magi påkaller gode makter til hjelp for noen, svart magi påkaller onde makter. Sympatisk magi eller likhetsmagi er teknikker hvor f.eks. et bilde representerer personen magien er rettet mot, mens i homeopatisk magi eller smittemagi brukes gjenstander som har vært i kontakt med el. tilhører vedkommende. Magi forbindes gjerne med religioner i skriftløse kulturer, men er også utbredt i nyreligiøse miljøer.

Historie:
Mye av den magien vi kjenner til i dag stammer fra Egypt, men alle folkeslag har en eller annen form for magisk tradisjon. Slike kunnskaper hadde kun en sjanse til å overleve på folkemunne fra generasjon til generasjon, eller innen presteskap og hemmelige grupperinger. Disse holdt kunnskapen skjult fra omverdenen, og da kristendommen bredte om seg fortsatte den å undertrykke all magi av denne sort, til tross for at bibelen anerkjenner at trolldom eksisterer og selv beskriver den.

I middelalderen blomstret derimot de magiske kunnskapene opp i Europa med alkymistene og kabbalistene, men hos folk flest lå magien i overtro og eventyr, plantemedisin og kirkens dogmer, og ble overført på den måten. ”Kloke” kvinner og menn, sjamaner, prester og muligens personer med evner utover det normale har alle vært med på å føre kunnskapene om magi videre frem til i dag. Det er kun i de siste hundre år at man virkelig har gått inn og studert hvordan paranormale fenomener virker med stor interesse, og gjennom psykologien lærer vi mye om menneskesinnet, men det har hele tiden vært det lille ekstra vi ikke klarer å forklare.

Hva og Hvorfor?
Det er vår evne til å tenke abstrakt som skiller oss fra andre dyrearter. Vi mennesker tenker hele tiden, både bevisst og ubevisst, vi evner å veksle mellom mange typer humør og følelser, men mye er ufrivillig. Mange systemer har blitt utviklet over hele verden opp gjennom alle tider for å kunne hjelpe oss å ta mer kontroll over både våre bevisste og ubevisste følelsesliv. Magi og tankekraft er et av de eldste av disse systemene.

Magi er studien av mentale krefter og hva vi kan gjøre for å ta bruk av den delen av hjernen vi vet minst om. Det kombinerer trening av sinnet, konsentrasjon og hjelpemidler som kan hjelpe å programmere våre mentale atferd. Magi er en illusjon, lureri, symbolisme iblandet mystisisme, tro og håp. Om man forstår systemet bak det hele kan man lære å kontrollere det. Kunnskap gir makt, med andre ord.

I denne sammenheng er magi kort sagt å forandre hendelsers gang ved å samle ens vilje, energi, tanker, følelser og assosiasjoner om et mål og forandre utfallet, suggere seg selv til å tro at man KAN forandre universets gang. En annen måte å forklare det på er at man bevisst styrer viljen for å oppnå noe uten å gjøre noe fysisk.

Ulikt hva man automatisk tenker når man hører ordet "magi", så er det ikke noe hokus pokus, men hardt tankearbeid over lengre tid. Troen på magien er nok det viktigste. Du må på bunnen virkelig tro at du kan. For noen er det kontakten med guddommer som bringer det åndelige aspektet ved magi, for andre er det naturens mirakler. Uansett hva det er må du finne en drivkraft, noe som får ønsket til å flamme opp innvendig i deg. For noen kan sinne være en drivkraft. Prøv det om du har lett for å flamme opp i raseri, så lenge du ikke integrerer raseriet i formelen, men kun for å skape et intenst ønske om forandring skulle det kunne gå bra.

Hvordan?
Magien skjer først og fremst i hodet ditt. Fra øyeblikket du tenker en tanke har du grunnlag for magi. Føler du at du sliter økonomisk eller er omringet av krangler har du allerede ønsket om å forandre på det det sekundet du definerer situasjonen som ubehagelig og uønsket. Det neste er å kjenne etter hvor sterkt du ønsker det. Er det en ubetydelig ting som du knapt føler noe for vil det bli vanskelig å gjøre noe med det, men om du derimot kjenner at dette er noe du virkelig vil forandre på har du den grunnleggende viljen. Det er selvsagt også nødvendig å se litt nøkternt på det; Trenger du egentlig det du vil oppnå? Om svaret er ja går du videre til å se på hvordan du vil oppnå målet ditt. Der kommer korrespondansene inn.

Ved å bruke stearinlys, farger, urter, røkelse, oljer, krystaller og andre objekter kan du vekke følelser og assosiasjoner i underbevisstheten din som forsterker viljen og dermed også oppnåelsen av målet ditt. Det er ikke hjelpemidlene i seg selv som er magiske, men de fungerer som lim i en sammensatt magisk rite.

Det neste skrittet er å sette de små glimtene av lykke og ønskene dine i system. Visualisering kalles det. Denne teknikken kan du lese mer om andre steder i denne bloggen (bruk søkefeltet religiøst ;)). Meditasjon er også ofte brukt, men det er individuelt. Etter som jeg ikke har så mye erfaring innen dette temaet har jeg ikke tatt det med her.

Magityper
Magitypene funker forskjellig for alle, derfor er det lurt å holde seg til det man merker virker for en, i stedet for å stadig eksperimentere med nye metoder. Eksperimenteringen kan du vente med til mindre viktige formler.

Imitasjonsmagi
Dette går ut på å tegne eller male på papir, i jorden, sanden, gjørmen, vegger. Det kan være symboler som representerer dine mål eller et bilde som nøyaktig beskriver det du vil skape, det er en tegning av det du vanligvis visualiserer. Poenget er at om du kan tegne og se det, så kan du få det til å skje. Bruk denne metoden for å styrke magien din.

Smittemagi
Dette er å bruke ting som tilhører eller er fra en person; klær, hår, negler, en sokk, en hanske, blod, håndskrift osv. Denne typen magi brukes til kjærlighetsformler, formler på vegne av andre, bindingsformler og mørkere typer magi som omhandler å kontrollere andre mennesker. Eksempler på ting som taes i bruk: Genitalvæsker: menstruasjonsblod, sæd, vaginalvæske. Andre biologiske avfallsprodukter: urin, avføring, svette, blod, spytt. Hår: hodehår, skjegg, armhuler, kjønnshår. Personens uvaskede klær: undertøy, sokker, lommetørkler, skjerf. Personens fotavtrykk i jorden. Avfalne kroppsobjekter: neglebiter, mistede tenner. Personens håndskrift på papir (kort, brev, andre hilsener, signaturer) Noe personen har eid eller hatt på seg. Noe personen har rørt ved (et glass, sigarettstump, håndkle). Fotografi av personen. Tegning eller silhuett av personen. Personens fulle navn skrevet 9 ganger på et papir.

Bildemagi / Representasjonsmagi
Dette er bruken av dukker av stoff, plantematerialer, jord osv. som brukes til helbredelse, ved å fylle dukken med urter og kjærlighetsformler, ved å lage to dukker. Dukker er ofte brukt til negative formler, for å skade andre.

Personlig magi
Denne typen magi er rettet mot den som utfører magien for å hjelpe seg selv. Det gjelder jobbing med underbevisstheten, å utvikle magiske evner, selvhypnose, visualisering, affirmasjoner, meditasjon osv.

Aktiv magi
Magi som blir ledet ut i miljøet rundt den som skaper den, for å bringe en hendelse eller for å påvirke andre mennesker rundt.

Passiv magi
Magi som kommer utenfra, hendelser som skjer tilsynelatende tilfeldig og påvirker en.

Totemdyr og Skytsånder
Ved å kontakte skytsåndene eller totemdyrene (beskyttende ånder som alle mennesker har fått utdelt) kan du søke hjelp til magien din. Dette gjelder først og fremst beskyttelse av din egen person, det er derfor de er der, men også veiledning i livet. Disse åndene kan også fortelle deg det du ikke ser, men ikke misbruk dem til trivielle ting som å trekke penger, det er respektløst, med mindre du virkelig sliter økonomisk, og bruk dem bare til positive formål. Det finnes en del bøker som forteller om skytsånder som er verdt å lese (i Margit Sandemos ”Vi er ikke alene” kan du lese mange menneskers opplevelser med deres skytsåndet).

Påkallelse
Dette er å påkalle ånder, elementånder eller guddommer under et rituale. Disse åndene er bare en kontrollert hallusinasjon fra din side, du ser det du ønsker å se, for de er der kun for å representere de virkelige kreftene i naturen. Ved å be dem vitne ditt rituale får du mektige hjelpere, og troen på at det du gjør skal gå i oppfyllelse blir styrket. Åndemaning er når en reell ånd blir kalt frem i den virkelige verdenen for kommunikasjon eller hjelp, men man vet aldri hvem man maner frem.

Hvit magi
Hvit magi Den hvite magien er den ”gode”, den velmenende som søker å ikke skade noen i forløpet, den er uselvisk og utføres helst med andre parters tillatelse.

Grå magi
Den mest utbredte typen magi som som oftest er utført til egen interesse, magien skal først og fremst hjelpe personen som utfører den, selv om personen ikke går inn for å skade andre i forløpet. Formler utføres uten andres tillatelse, men til fordel for dem.

Svart magi
Den svarte magien kun handler om tilfredsstillelse av en selv på tross av andres ulykke, eller det å gå inn for å skade andre, kontrollere andres vilje, og for noen det å utføre magi uten de involverte personers tillatelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar