torsdag 23. juli 2009

Det Magiske Formular

Hva?
Et magisk formular er en symbolsk handling som utføres for å oppnå et ønsket resultat, ved å kombinere ønsker, visualisering, rituelle handlinger, objekter og andre korrespondanser i et konstruert rituale. Det magiske formular behøver ikke å utføres innenfor sirkelen, men å utføre formularer under ritualet sparer tid og krefter og gir sterkere effekt. I så fall legges formularet inn i ritualkonstruksjonen.

Et formular kastes ved å skape og lede lede spesielle energier og følelser inn i et bestemt objekt, sted eller person, det er ikke objektet som er magisk, men energiene man tilfører det.

Korrespondanseobjektene er kun til for å tilføre formularkastingen det lille ekstra og skape stemning. I tillegg til energiene og objektene kan besvergelser, musikk, sang, dans og andre bevegelser brukes, alt som kan være med på å skape energi. Det er veldig viktig å formulere seg nøyaktig, og legge til en liten standardsetning som forhindrer at noe går galt.

Når?
Formularer bør utføres det øyeblikket du tenker tanken, for det er da du har de sterkeste følelsene. Denne spontaniteten kan være vanskelig å kombinere med andre korrespondanser som sier at den rette dagen for denne typen magi er om fem dager eller neste måned fordi det er gal månefase, men korrespondansene kan vris og vendes på. Om du ønsker å trekke hell inn i ditt liv er den ideelle månefasen voksende måne fordi den øker, men om du har behov for hellet med en gang, og du befinner deg i en minkende månefase kan du vende på ønsket ditt. I stedet for å trekke noe til deg kan du forvise uhellet. Finn det som er motsatt av det du ønsker deg og forvis det fra livet ditt.

I tillegg til spontane formularer kan du ha faste riter under fullmånen eller de andre månefasene, hver lørdag eller en annen kraftdag. Du kan også holde faste sabbatsriter som går igjen hvert år, eller bare ved solkvarterene. Ved Vintersolverv kan du ønske hell og lykke for det nye året osv.

I mange ferdigsydde magiske formler som kan leses i bøker og på nettet, kan det virke som om forfatteren har tatt objekter og handlinger ut fra luften for å gjøre formelen mest mulig spesiell. Om du sliter med å se hva det hele skal bety eller symbolisere, ligg unna! Det viktigste du kan lære deg om formler er å forstå symbolikk. F.eks: Alle følelser og ønsker kan kobles til et element, elementene har sine symbolske objekter, og det er disse objektene du kan bruke i formelen din. Derfor burde du aller først sette deg inn i elementene og deres betydninger, da blir alt ti ganger enklere.

Kanskje du velger å legge alt til side og gå for det du instinktivt assosierer med en følelse eller tanke?

Hvordan?
Det første som bør gjøres er å nøye tenke over hva som er målet, meningen, tankene bak og hva som kan bli konsekvensene av magiarbeidet du ønsker å utføre:
1: BEHOVET: er det behov for å fysisk gå inn og forandre på situasjonen eller vil det gå over av seg selv etter en stund?
2: FØLELSENE: Hva føler du for målet, hvorfor vil du gjøre dette, kan det ligge negative grunner bak eller er det til alles beste?
3: KUNNSKAPEN: Hva trenger du å kunne for å utføre formularet? Hvilke opplysninger og objekter må du samle? Deretter kan du fylle ut en standard liste over alt du trenger å vite eller gjøre på forhånd: - Hvilken type formular er det? Gi den et navn og før dette opp i journalen. - Hva er målet for formularet? Hva ønsker du skal skje? Vit nøyaktig hvor du skal rette energien. Vær nøyaktig, men ikke for detaljert (eks: ønsker du deg en bil, ikke ønsk deg en bestemt type bil, men en bil som er i orden og virker). - Hvordan kan det påvirke omgivelsene? Kan den slå feil? Hvordan unngår du det? - Dato, tidspunkt og sted. - Korrespondanser: Guddommer? Hvilket element går målet for formularet inn under? Månefase? Astrologiske faser og tider? Dag? Time? Tall? Værforhold? Farger? Stearinlysfarger? Urter? Røkelse? Oljer? Krystaller? Redskaper? Alterdekor? Mat? Symbolske objekter? Bilder? - Hvordan vil du legge opp formularet? Fokusere på ild, vann, jord eller luft? Finnes det objekter som symboliserer det du ønsker skal skje? Dukkemagi? Bildemagi? Lysmagi? Osv.

Skriv opp steg for steg hva som skal skje og hvilke av korrespondentene du vil bruke. Skal du trekke sirkelen? Påkalle elementene? - Ønsker du å bruke besvergelser? Skriv dem i så fall på forhånd og øv på dem. - Skriv opp en liste over ting du trenger til formularet. - Klargjør området. - Klargjør deg selv. - Før opp ritualet i journalen og eventuelle gjentakelser, og om mulig, resultat. Ordene? Det er greit å ha faste formuleringer som kan sikre at ingenting går galt eller bare forteller hva du ønsker skal skje. Denne kan brukes før du starter. Sett deg ned med et stearinlys: "Det skal kjennes, dette skal skje. Skape og forme så alle kan se. Jeg teller til tre ganger tre. Som jeg vil, så skal det skje." Denne kan legges til på slutten av besvergelser: ”Som jeg vil, så skal det skje” ”Ingen vil på noen måte lide skade som følge av denne formelen, og på ingen måte vil formularet være ugunstig for meg”. ”Dette eller noe bedre kommer nå min vei”. Slik setter du ingen grenser for hvor mye du mottar. Ber du om 500 kr. til å betale en regning vil ikke det å motta 5000 skade, men om du kun sier 500 så får du bare 500.

KILDER: Silver RavenWolf - To ride a silver broomstick

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar