Osteballer (grillmat)
Ca 750 g kjøttdeig (2 pk)
Ca 50-100 g gul ost, helst i skiver
Hvitløkssalt, grillkrydder etter behov
Flytende margarin
Form kjøttdeigen til tynne hamburdere, strø på krydder etter ønske. Legg en osteskive midt i burgeren, brett sammen og lag en ball av det hele. Legg ballene i aluminiumsfolie (dobbel) og hell margarin over. Lukk og legg på grill. La ligge på grillen ca 10-15 minutter til fargen på ballene er gråaktig.
Baguetter
Mais oui oui.
50 g gjær
½ liter vann
½ ts salt
1 ss smør eller olje
700 g (1,2 l.) hvetemel
Lag deigen som vanlig og hev den. Trill deigen ut til 30 cm lange pølser, etterhev dem og stek dem ved 225 grader i ca 20-25 minutter. Fyll baguettene med kyllingfilét og salat.
Bananmuffins
125 g smør eller margarin
1 ½ dl sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
50 g hakkede hasselnøtter
2 dl moset banan
1 ts natron
5 dl hvetemel
1 ½ dl melk
Kokosmasse til formene
1 plate kokesjokolade til glasur
Strø kokosmassen i muffinsformene, hell i røren og stek dem på 175 grader i ca 20 min. Avkjøl. Smelt kokesjokoladen og dypp toppene av muffinsene i den. Legg evt. tørkede bananchips på toppen.
Appelsinlimonade
½ liter vann
2 dl sukker
Skall av 1 appelsin
Saft fra 1 sitron
Tynne appelsinskiver
Isbiter
Kok sukkerlake av vann, sukker og appelsinskall. Avkjøl og sil. Press saften ut av appelsinen og sitronen og bland dette i sukkerlaken. Server i høye glass med en appelsinskive og isbiter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar