torsdag 23. juli 2009

Energier

Hva og Hvorfor?
Alle mennesker, dyr og ting i naturen er omgitt av et energifelt, eller aura. Vi kjenner også fra vitenskapen at energi og handling aldri stopper opp helt, men videreføres og forandrer form og mottaker av energien. Slipper du en stein i et vann vil det skape bølger, bølgene vil trekke utover mot vannbredden, treffe den og sendes tilbake i andre retninger. Alt i verden har et energimønster.

Einstein sa ”energi er en livsessens som former livets eksistens, falmer, forandrer form og deretter lever videre igjen”. Så hvor kommer denne energien fra? I følge Einsteins teorier har all energi en lyd, farge og intensitet som er i seg selv unik, og alle ting har forskjellige typer energi. Videre sa han også at ”tenkning er energi, og for å skape det bruker du bare fantasien”. Og her kommer visualisering inn i bildet. Samtidig som vi selv skaper grunnenergier i våre egne omgivelser ferdes vi også i andres energier overalt.

I mange tilfeller snakker man om atmosfære, et eksempel er om du noen gang har kommet hjem til noen eller gått inn i et rom og følt at det hadde en egen atmosfære eller vekket spesielle følelser hos deg, det kan i så fall være energiene til personen som bor der, og til og med etter hendelser som har funnet sted der tidligere. Mer jordnært sett så kan det også komme av at du forbinder noe i rommet med noe positivt eller negativt fra din egen fortid, og det er en helt annen sak. Ved å bruke denne energien til egen nytte kan du tilføre objekter eller områder egne, ladede energier av hva du måtte ønske.

Energiskapningen skjer mentalt, og om det gjøres riktig med nok øvelse får det en psykosomatisk virkning, nemlig at du kan påvirke kroppen ved hjelp av psyken.

Hvordan?
I magien, visualiseringen og ritualene er det vanlig å gå inn for å samle energi i stedet for å la den flyte fritt. Om du fører håndflatene sammen og gnir dem fort mot hverandre og så fortsetter å holde dem et par cm fra hverandre, vil du kjenne en stikkende varme i huden. Nå har du skapt energi, og det er slik det føles. Å kunne skape mental energi og videreføre den i kroppen skal kjennes noenlunde likt, man kan bli i stand til å kjenne varmen og stikkingen uten å ha gnidd hendene sammen, men det krever mye viljestyrke og øving. Du kan først prøve deg frem med denne metoden, gni hendene sammen og før hendene lenger og lenger fra hverandre for hver gang. Til slutt kan du la være å gni og prøve å fremprovosere varmen. Når du skal bruke energi i ritualer eller for å lade objekter og steder bruker du visualisering. Ved hjelp av visualisering kan du se for deg at du først samler alt du kan av energi, gjerne i form av et elektrisk blått lys for syns skyld (eller den korresponderende fargen til formålet ditt), i mage- eller brystregionen din.

Å bruke energien i magisk arbeid
Når ditt magiske arbeid krever forflytning av energi begynner du med å tenke på hva det er du vil oppnå med ritet ditt, ønsker du kjærlighet eller glede lar du alle dine gode, positive, kjærlige og sprudlende følelser følge med energien, mens du samler den og ser for deg at den ledes ut gjennom kraftarmen din (den du skriver med). Til slutt kan du lede energien ut gjennom pekefingeren eller dolken ved å peke den mot et objekt eller sted og se for deg at energien fortsetter dit hen og lagres. Du kan også holde objektet i lukkede hender mens du gjør det samme gjennom håndflatene. Når du skal trekke den magiske sirkelen bruker du også pekefingeren og visualiserer et skarpt hvitt lys som strømmer ut fra hånden din og skaper sirkelen rundt deg mens du trekker den. For å lære rensing og lading av objekter, se ”Teknikker”.

Å veve energier
Denne teknikken som jeg bruker er noe jeg bare kom til å tenke på en gang jeg prøvde en mini-vev (en planke med spikere og tråder som blir til et pittelite teppe til slutt) er hvorfor ikke prøve å veve energiene til en fast substans? Ved å visualisere at energien blir til tykke, blålysende tråder kan du veve dem sammen til et beskyttende skjold eller for å fange noe. Å veve et skjold har jeg beskrevet under temaet Beskyttelse.

Å fange noe ved hjelp av energi veving synes jeg er den enkleste form for binding. Du kan gjøre det uten hjelpemidler, eller med glass og flasker. Å binde en uvane eller negative vibrasjoner på et sted eller i deg selv uten hjelpemidler krever bare visualisering og vilje. Trekk sammen det negative i deg selv og la det strømme ut av hendene dine til en kompakt, svart ball foran deg, vil du fange energier i et rom suger du dem til deg og fanger dem i samme ball. Begynn så å trekke bindende energier fra deg selv, og i luften ser du for deg at du vever dem sammen, på kryss og på tvers rundt den sorte ballen du skapte. Til slutt vil det blålysende teppet ligge stramt rundt hele ballen. Før så hele ballen ned i jorden for å oppbevare dem der. Ved å bruke et glass eller en flaske kan du gjøre omtrent det samme, fang energiene i en ball og ha dem i glasset. Begrav så glasset i jorden.

Om det er mer håndgripelige ting, som at noen plager deg på skolen eller jobben, kan du ta et bilde, et brev med personens håndskrift, hår, negler eller bare en papirlapp med personens navn og den kvaliteten ved ham eller henne som du vil binde fra å skade deg. Legg objektet foran deg og vev energitrådene rundt det. Legg det så i glasset og begrav hele rasket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar