lørdag 25. juli 2009

Ildens Magi - Lysmagi

Brenning av objekter
Ingenting er renere enn aske. Det er fordi ingenting kan leve i ildens varme og det døde landskapet den etterlater seg, men ilden renser ikke bare fysisk, den renser også eterisk. Ildmagi handler om å føre energier inn i et objekt, skrive et ønske på en papirlapp eller tegne et symbol og brenne det for enten å frigjøre energiene slik at ildens element kan bringe dem videre ut i universet helhet eller for å tilintetgjøre dem i flammene.

Under ritualer og formler er gryten grei å ha til å ta imot ting som skal brennes, men alt av ildfast materiale kan brukes. Asken kan has i en urtepose, dukke, strøs til vinden, på havet eller begraves i jorden etterpå.

Stearinlys - Stemning og Vibrasjoner
Levende lys er ved første logiske tanke en enkel måte å bringe ild-elementet inn i ritene dine, men det symboliserer like gjerne gnisten eller det brennende ønsket i deg som tennes når du vil utføre en magisk handling. Når du slår av de elektriske lysene og tenner stearinlys skaper du en atmosfære som innstiller deg på at noe annerledes skal skje. Lyset er i seg selv proppfullt av symbolikk, både i form og farger. Som man blåser ut lysene på bursdagskaken og ønsker seg noe er dette det samme. Det kombinerer det å ønske seg noe og konsentrere seg (blåse ut lysene), visualisere hva som skal skje (ønske seg noe) og håpe at det vil skje (viljestyrke). Ved å velge riktig farge, kle lyset i olje og risse magiske symboler inn i det kan du forsterke styrken på ritet ditt.

Litt historie
Tidlige lys ble laget av plantevoks fra for eksempel laurbær og palmeblader eller fra dyrevev og sekreter som hvalolje og bievoks, noen steder ble hele dyret trædd på en veke og brent. Andre steder ble fett av sau, ku eller gris brukt. Alle disse lysstøpningsmetodene var langtekkelige, tungvinte og ga osende, illeluktende lys. Bievoks ble raskt favoritten i og med at den produserte mindre røyk og lukt, men det fantes lite av materialet, og slik ble det til at bare kirken og den rike overklassen hadde råd til disse lysene. Parafinen kom inn i bildet rundt 1850, og ga lysene en blanding av parafin, som brente rent og uten lukt, og stearin, som hardner den myke parafinen, materialer vi fremdeles bruker i dag.

I dag innen paganismen foretrekker mange å bruke vokslys, men personlig synes jeg der bare blir unødig pengebruk, alle materialer vi bruker på denne jorden er i bunn og grunn naturlige, for de har blitt skapt av grunnstoffer og materialer som finnes eller skapes på jorden. Dessuten er stearinlys tilgjengelige overalt. Det er heller ikke lysene du bruker som er magiske, men energiene du tilfører selv.

Fyrstikkene ble oppfunnet i 1827, men ble laget av giftig fosfor i begynnelsen. Rundt århundreskiftet ble fyrstikkene forbedret, og gjorde livet mye lettere. Borte var tiden da man måtte holde husilden i live 24 timer i døgnet og bruke flintstein eller stål for å tenne opp ny ild.

Hvordan?
SKAFF LYSENE: Det første du gjør er å kjøpe eller lage nye lys, for alle lys til magisk bruk må være jomfrulys. For alterlys kan det være greit å bruke store kubbelys som brenner sakte, men for formler og riter bør du velge lys som er korte, tynne og brenner raskt, etter som lyset skal brenne helt ned. Du kan også velge lys som er formet i forskjellige symboler eller menneske- og dyreformer.

FARGER: Det neste du gjør er å velge riktig farge, hver farge har sine egne vibrasjoner og vekker forskjellige følelser i deg selv (du finner oversikten lenger ned på siden). Det er selvsagt viktigst hva som virker for deg, men inntil intuisjonen og erfaringene er blitt mange nok kan du bruke den generelle korrespondansetabellen.

RENSE OG KLE LYSET: For å klargjøre lyset for bruk bør du rense og "kle" det. Det gjøres ved å trekke det i olje. Oljen som brukes kan være eteriske oljer eller bare olivenolje, alt etter som hvor avansert du er og om du har kjennskap til oljer (det kan du lese mer om her). Meningen er å rense lyset for forstyrrende energier og "lade" det med energier som er riktige for det ritet du skal utføre, alt for å hjelpe utfallet.

Ha litt olje på fingertuppene eller i håndflatene og rull lyset mellom hendene mens du visualiserer og sier hva formålet med ritet lyset skal brukes i er. Om du vil trekke noe til deg, bringe noe nytt inn i livet ditt osv. starter du fra toppen av lyset, der med veken. Rull så innover mot midten og stopp. Snu lyset opp ned og rull fra toppen igjen og inn mot midten. Dette gjør du for å trekke energiene "inn" i lyset. Er formålet derimot å drive bort noe, trekke noe ut av livet ditt osv. skal du starte fra midten og rulle utover mot endene. Symbolene skal da risses fra midten og ut. Dette er for å trekke noe "ut " av lyset.

SYMBOLER OG SKRIFTER: Ønsker du å risse symboler inn i lyset (det kan du lese mer om her) skal du også skrive fra tuppen og inn om du vil trekke noe til deg, eller fra midten og ut mot tuppene for å fordrive noe. Skriv på begge endene av lyset.

Hvilke og Når?
Det kan være greit å bruke lys til å representere de fire elementene, månen og solen eller andre mennesker når du holder riter. Antall lys du bruker har også sine symbolikker. Ønsker du å ha et rite ved fullmånen kan du tenne et hvitt eller sølvfarget lys for månen. For å representere solen er det kanskje greiest å bruke et gullfarget, gult eller oransje lys.

De fire elementene er som regel representert slik; Jord; grønt eller brunt. Ild: rødt eller oransje. Luft; hvitt eller gult. Vann: blått eller fiolett. Disse korrespondansene er de samme for de fire vindretningene (er du usikker på dem kan du ta en titt her).

Noen ganger kan det være nødvendig å utføre riter på vegne av andre. Kanskje ønsker du å hjelpe en som er syk eller har vansker. Da kan du bruke et lys med en farge som korresponderer med stjernetegnet til den personen. En slik tabell finner du også lenger ned på siden.

Stearinlys trenger ikke nødvendigvis bare å bli brukt under riter i den tradisjonelle formen. Det finnes utallige måter du kan bruke stearin eller voks i formler eller hverdagen. Du kan forsegle formler, glasskrukker ol. eller f.eks. dryppe det på objekter for å lage amuletter. Alt hva fantasien kan fatte.

Fremgangsmåte #1:
Du trenger:
- 1 hvitt kubbelys.
- 1 lys i en farge som passer formålet ditt.
- Røkelse som korresponderer med målet.
- Et par dråper olje, vegetabilsk eller eterisk.
- Å finne et sted; Du begynner ved å lage en uoffisiell sirkel rundt deg på et utvalgt sted (er du usikker på sirkelen og hvordan og når du trekker den kan du se her). Pass på at du får sitte i fred og stillhet uten forstyrrende momenter.
- Atmosfæreskaping: Slå av lysene, trekk for gardinene og tenn røkelsen og det hvite kubbelyset som du kan sette foran deg på gulvet, bordet eller på en liten duk (kubbelyset kalles ofte et ønskelys, og kan brukes om og om igjen. Det er dette lyset du tenner det fargede med). Ha det fargede lyset i en stake foran ønskelyset igjen og pass på å ha de andre tingene rett ved.
- Visualiseringen: Sitt en stund i stillhet og visualiser målet ditt. Om du ønsker å trekke til deg penger ser du for deg at du mottar en lønnsslipp eller vinner et lotteri, eller at lommeboken din er fylt med penger. Ønsker du å helbrede en sykdom ser du for deg at du eller personen du utfører ritet for er frisk og fungerer normalt. Det kan være greit å bruke affirmasjoner eller besvergelser mens du visualiserer, å få sagt frem ønsket fysisk kan hjelpe underbevisstheten til å bli med på lasset og forsterke magien. Bruk noe tid på dette, ca. 10 minutter, men ikke sitt og følg med på klokken. Kjenn etter når du selv er klar til å begynne.
- Å klargjøre lyset: Ta det fargede lyset mellom hendene og kle det med oljen, som beskrevet over, og la energien du har samlet i deg under visualiseringen lade lyset. Dette kan du også bruke litt tid på. Prat med lyset om det føles lettere, eller bare hold det i stillhet og tenk på hva du vil det skal hjelpe deg med. Om du vil kan du også risse runder eller andre symboler inn i lyset, skriv på ønsket ditt eller sigiller for formålet ditt.
- Brenning av lyset: Tenn så lyset med ønskelyset og la det brenne helt ned. Sitt ca.10-15 minutter ved lyset og visualiser igjen, eller bare la tankene rundt målet ditt strømme, syng eller prat, besverge eller alt annet som faller deg inn, så lenge du holder tankene fast på det du vil oppnå. Lys brukt til magiske formål bør alltid få brenne helt ned, eller så kan du slukke det og brenne det samme lyset når du gjentar ritet neste dag eller uke. Ønsker du å la lyset brenne helt ned fordi det føles mer passende å få alle energiene du har ladet lyset med ut i atmosfæren kan du ta det med deg når du går for å gjøre noe annet, og heller bruke et nytt lys ved neste rite og gjenta alle punktene da.
- Gjentagelsen: Jo flere ganger du utfører det samme ritet desto sterkere blir effekten. En regel er å alltid utføre det samme ritet minst to ganger. Om det så bare er å tenne lyset igjen og bruke fem minutter på å visualisere.

#2:
Denne metoden krever det samme som i den første, men nå trenger du også:
- En papirbit av et hvitt eller formålsfarget ark.
- Blekk og penn.
- Varmesikkert underlag / gryten.
- Følg alle punktene i den første metoden, men før du tenner lyset skriver du ned ønsket ditt på pairbiten med det skriftsystemet du selv ønsker.
- Brett og brenn papirbiten i lyset og visualiser at røyken som stiger bringer ønsket ditt ut til elementene og naturen.

Stearinlys
Fargenes betydning:

Blå
Planet: Jupiter, Saturn.
Element: Vann.
Retning: Vest.
Formål: helbred, fred, harmoni, stillhet, demper sinne, beskyttelse, sannhet og rettferd, velsignelser og renselser (spesielt av hus og hjem), meditasjon, tålmodighet, søvn, tilgivelse, troskap, ærlighet, trygghet, mot depresjoner.

Blå, Lys
Formål: helbred, fred, psyken, forståelse, tålmodighet, lykke, vennskap, indre fred, ro og stillhet, forståelse, beskyttelse av hjem, unge menn.

Blå, Mørk
Planet: Jupiter. Formål: mot depresjoner, evne til å forandre seg, impulsivitet, forvirring (brukes med hvitt ellers forvirrer du deg selv).

Blåfiolett (indigo)
Formål: dyp avslapning, avslappende søvn, rettferdighet, for intuisjon, okkult visdom, spirituell vekst, beskyttelse.

Brun
Planet: Jorden.
Element: Jord.
Retning: Nord.
Formål: jordmagi, påkalling av jorden for vinning og økt materiell gevinst (penger), helbred og beskyttelse av dyr, å finne det som er tapt, komfort, sikkerhet, hjemmet, problemløsing i hjemmet, nøytralitet, gir konsentrasjon til studier, naturlig visdom, vennskap.

Fiolett
Planet: Jupiter.
Element: Ild.
Retning: Sør.
Formål: for alt det mentale og underbevisste, spiritualitet, tredje øye, visdom, kraft, meditasjon, spådom, helbred av mer alvorlige sykdommer, ambisjoner, fremgang i arbeid, kreativitet, kunstnerisk uttrykkelse, uavhengighet, runer (mørk fiolett).

Grønn
Planet: Jorden, Venus.
Element: Jord og Vann.
Retning: Nord.
Formål: fruktbahet og vekst, natur, jordbruk, penger og velstand, hell og fremgang, jobb, suksess, lykke, mental helbred, følelser, instinkt, intuisjon, mot grådighet og misunnelse.

Grønn, Lys
Formål: emosjonell helbred, ro, penger (brukes med sølv eller gull).

Grå
Formål: nøytralisering, forvirring, mot eller for ensomhet.

Gul
Planet: Solen.
Element: Luft.
Retning: Øst.
Formål: tankene og intellektet, kreativitet, skole og studier, visdom, for kommunikasjon, veltalenhet, for glede, fordriver sorg, smerte og depresjoner, aktivitet, samhold, fortrolighet, overtalelse, suksess, tiltrekning, sjarm, tankekraft, mot sjalusi.

Gull
Planet: Solen.
Element: Ild.
Formål: rikdom og penger, vekst, karisma, attraktivitet, intuisjon, beskyttelse, solmagi.

Hvit
Planet: Månen.
Månefase: Voksende måne.
Element: Luft og Vann.
Retning: Vest.
Formål: helbred, renselse, beskyttelse, ærlighet, kyskhet, sannhet, rolige og rettferdige avgjørelser, positivitet, meditasjon. Hvitt brukes som erstatning for alle andre farger, så om du er i tvil; bruk hvitt!

Oransje
Planet: Merkur.
Element: Ild.
Retning: Sør.
Formål: for kreativitet, energi, intellektet, konsentrasjon, reise, glede, suksess og fremgang, kommunikasjon, styrke, mot, autoritet, generell tiltrekning, sex (kvinner bruker denne fargen for å trekke til seg en seksualpartner eller for å overvinne seksuelle vansker), balanse, rettslige saker, utholdenhet.

Rosa
Planet: Venus.
Formål: romantikk, emosjonell og spirituell kjærlighet (ofte uten seksuelle undertoner), tiltrekker ny og frisk kjærlighet, selvkjærlighet, selvtillit, hengivenhet, varme følelser, medfølelse, skjønnhet, positivitet og glede, vennskap og uselviskhet, emosjonell helbred, glede, harmoni, avslapning, femininitet, bindinger.

Rød
Planet: Mars.
Månefase: Fullmåne.
Element: Ild.
Retning: Sør.
Formål: sex, seksualitet, begjær, lidenskap, kjærlighet (finne og holde på kjærligheten), romanser og fruktbarhet, helse, liv og vitalitet, beskyttelse, styrke, fysisk energi, kreativitet, mot, viljestyrke, forandringsriter.

Rød, Lys
Formål: dyp hengivenhet uten seksuelle baktanker eller følelser.

Svart
Planet: Saturn.
Månefase: Nymåne.
Element: Vann.
Retning: Nord.
Formål: åpner underbevisstheten, fornyelse, for å gi slipp på noe, binding, forvisning av negativitet, dyp meditasjon, mot negativitet, bryter uhellsmønstre, spådom, helbredelse (absorberer sykdom), døden, kaos, forvirring, begrensninger.

Sølv
Månefase: voksende måne.
Formål: månen, månemagi, feminine ting, helbred, følelser, intuisjon, drømmer, positivitet, forståelse, nøytralitet.

Turkis
Formål: bevissthet, meditasjon, kreativitet.

Stjernetegn
Om du vil tenne et lys på vegne av en annen person, kan det være greit å bruke et som symboliserer det stjernetegnet han / hun er født i:

Vannmannen - blått, alle.
Fiskene - hvitt.
Væren - hvitt, rødt.
Tyren - rødt, grønt.
Tvillingene - rødt, gult.
Krepsen - grønt, sølv.
Løven - rødt, oransje.
Jomfruen - gull, gult.
Vekten - svart, rosa.
Skorpionen - rødt.
Skytten - gull, fiolett.
Steinbukken - rødt, svart.

Antall Lys
Solens krefter – 1
Månens krefter – 2
Jupiters krefter – 3
Uranus krefter – 4
Merkurs krefter – 5
Venus – 6
Neptuns – 7
Saturns krefter – 8
Mars krefter - 9

1 kommentar:

  1. Hei! Jeg oppdaget bloggen din igår, og har alltid hatt en stor fascinsasjon for heksekunster og sånt...
    Jeg har lest nesten alle innleggene dine, og nå har jeg laget lavendelsmykke for ånder og karvepute for drømmer! :) Jeg er en stor "fan", haha... :)

    SvarSlett