torsdag 23. juli 2009

Om Objektbruk

Hva?
I tillegg til redskapene kan du velge å bruke omtrent hvilke som helst ting og objekter og symbolske handlinger du ønsker i magien, det baseres på tre av magiens regler som har blitt uttenkt til å passe magiens hendelsesforløp og egenskaper. Med kunnskapen om disse prinsippene kan du integrere det meste i magien din, så lenge det virker fornuftig for deg, for det er du som har evnen til å skape og påvirke.

Assosiasjonsprinsippet er hovedloven og går ut på at om to ting eller objekter har noe til felles, så kan den felles egenskapen brukes til å kontrollere begge. Eksempler er når jegere i primitive kulturer spiser hjertet til byttet for å vinne byttets styrke, eller når man bærer en firkløvertalisman eller et symbol hell for å trekke til seg hell. Når man under ritualet tenner stearinlys for å kontrollere ildelementet er det assosiasjonsprinsippet som brukes. Under denne regelen følger to underprinsipp:

Likhetsprinsippet er en underkategori av assosiasjonsprinsippet og sier at ting som ser ut til å være like, ER like. Noe som minner deg om en person deler personens essens og kan brukes til å kontrollere personen. Dette integreres i magien ved å simulere handlinger. Et eksempel: For å binde en person fra å gjøre skade mot andre vil en som har studert likhetsprinsippet først finne et objekt som representerer den gjeldende personen ved hjelp av assosiasjonsprinsippet – en dukke, et bilde eller en papirlapp med personens navn. Deretter vil man søke etter noe som vil hemme og hindre personen fra å skade. Ved å se seg om i naturen og hverdagen om en vil man som oftest finne noe. I dette tilfellet kan det være bånd eller garn som bindes rundt bildet eller papirlappen mens man besverger, eller ved å bruke en dukke av papir, med personens navn på, og helle over sirup eller vann og fryse det ned. Poenget er da at man fryser ned og hemmer personens negative handlinger, men ikke hemmer resten av hans / hennes personlighet. Et annet eksempel er om du ønsker å trekke penger til deg. Ved å bruke mynter, grønnfargen og symbolet $ som mange assosierer med penger har du brukt likhetsprinsippet. Det handler like mye om hva som er likt i hodet ditt.

Kontaktprinsippet er også en underkategori av assosiasjonsprinsippet og går sammen med likhetsprinsippet. Det baseres på at det som en gang har vært i kontakt med hverandre vil fortsette å samhandle etter å ha blitt delt eller separert. Et eksempel er når mennesker har vært i kontakt med ting som hår, negler, har skrevet ned noe på et ark eller et smykke over lang tid. Om man da bruker disse tingene i magien vil man ha essensen til den personen å jobbe med. Hår og negler kan has i dukker (som nevnt over, disse to prinsippene glir over i hverandre) og skrift og smykker kan representere personen i andre situasjoner. Det som gjøres mot kontaktobjektene vil også gå ut over personen de har vært i kontakt med.

Hvordan?
Med denne viten vil du lettere kunne finne ut hva du skal bruke i formlene og ritualene dine. Ønsker du å helbrede noen fra en sykdom kan du f.eks velge å bruke en medisinflaske som du fyller med helbredende urter ol., tegne og klippe ut et stort rødt kors som du lar bli sentrum for ritet, male helbredende symboler på steiner som du bærer eller du kan ta et bilde av personen og legge det i en skål fylt med helbredende urter, ønskelapper og amuletter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar