søndag 26. juli 2009

Måneharpen

Måneharpe
Måneharpen er en kombinasjon av ønskemagi og månemagi. Metoden går ut på å lage et lite stativ hvor du kan henge en lapp med et ønske, et problem eller et spørsmål I månens lys for å få et svar eller en løsning når månefasen er over. Denne versjonen har jeg fått fra den tyske heksen Kitharas bok: Måneharpen kan lages I hvilken som helst størrelse, men for at den skal passe I vinduskarmen skal jeg beskrive den i mål som jeg har brukt. Du trenger:

- En flat og rektangulær treplate (ganske enkelt en plankebit på ca. 15 x 8 cm.).
- To trepinner eller kvister på ca. 8-9 cm i lengde (kan kjøpes i hobbyforretninger, eller du kan finne to rette kvister i skogen).
- To tynne spikere eller trelim.
- 20 cm. lang hyssing- eller garnstump (gjerne sølvfarget garn).
- En liten papirlapp.

Finn frem treplaten. Finn midten av plankebiten og marker. Mål 3 cm. Inn mot midten av platen fra de sidene av planken som er 8 cm. Lange og tegn et lite merke. Der skal pinnene stå. Lim pinnene fast, eller spikre dem fast fra undersiden. Knyt så fast hyssing- eller garnstumpen I den ene pinnen og fest den stramt til den andre pinnen. Nå har du konstruert selve harpen. Nå kan du dekorere eller male den om du ønsker, risse inn eller tegne på symboler, eller bare bilde av en halvmåne på treplaten.

Det er best å lage måneharpen på forhånd, slik at den er ferdig til en bestemt månefase. Når det oppstår et ønske, problem eller spørsmål I livet ditt velger du en korresponderende månefase og setter måneharpen I et vindu som blir opplyst av månen om natten. Finn en liten papirlapp og skriv ned det du måtte ønske et svar eller en løsning på, men hold det kort og klart. Brett så lappen I to og heng den på tråden på måneharpen med teksten vendt innover. La den henge der ut månefasen, eller under hele måneperioden om du er usikker på hvilken fase som passer best. I denne perioden er det lurt å ta ekstra hensyn til drømmer, små tegn I livet ditt, unormale hendelser og hint eller å spå deg selv. Skriv ned alt av betydning og prøv å tolke det etterpå for å finne svar. For noen vil svaret være diffust, for andre helt klart. Slik er det gjort.

Kilde: Kithara

2 kommentarer:

  1. Vet du hvor man kan få tak i den boken? Finner den ingen steder..

    SvarSlett
  2. Send meg en e-post på blaamaane(a)yahoo.no så kan du få kjøpe den av meg for en hundrings :)

    SvarSlett