lørdag 25. juli 2009

Vannets Magi

Å lade vannet
Når man lader vann, tilegner man det en egenskap som kan hjelpe under det magiske arbeidet. Ha rent vann i en skål og hold hendene dine over vannflaten. Konsentrer deg om de vibrasjonene du vil gi vannet. Kjenn at de samles i kroppens ytterpunkter, føttene, hendene og hodet og trekk dem inn i brystet der de samles i en ball av lys (et lys som korresponderer med de energiene du vil skape; grønt for penger, blått for helbred osv.). Visualiser så at de energiene forlater kroppen din via håndflatene og går inn i vannet der de lagres.

Vil du bruke vannet til å rense redskapene dine kan du visualisere renhet og renselse inn i vannet, om du vil lage et kjærlighetsbrygg visualiserer du kjærlighet og omtanke. Om du vil kan du tegne et beskyttende pentagram i luften over skålen eller ha en bestemt krystall eller urt i vannet. Bruk vannet i riter som krever det, vask objekter eller huset i det, stenk det over områder og ting eller drikk det.

Rengjøring og Renselse
Vannet representerer våre dypere følelser og emosjonelle plan, og kan brukes til å rense oss både fysisk, psykisk og eterisk. Bruk vann til å vaske bort negativ energi sammen med støv og skitt når du bader eller dusjer, og når du vasker huset eller redskaper. I dusjen lar du vannet renne over deg mens du visualiserer at det tar med seg all tretthet, depresjon, smerte, sinne, sorg eller redsel med seg ned i sluket. I badet ber du vannet om å absorbere dine negative følelser. Etterpå prøver du å fremkalle gode følelser til å erstatte tomrommet, trekk glede, kjærlighet og energi inn i kropp og sjel igjen. Å ta et slikt bad er en perfekt måte å forberede seg på et rituale eller magisk arbeid fordi det renser deg for hverdagslig stress og klargjør kroppen og sinnet, og du stiller ren og ny for inntrykk foran alteret. Ha gjerne badesalt, eteriske oljer eller urter i vannet om du ønsker.

Du kan også rense objekter ved å holde dem i rennende vann mens du sier frem en besvergelse, eller du kan la objektet hvile i vann natten over (noen krystaller tåler ikke vann). Ekstra sterkt blir det om du tilsetter litt salt i vannet, da får du litt av jordelementet med i renselsen.

Transport
Vannet kan også bringe dine ønsker ut i naturen. For å gjøre dette kan du kaste objekter i rennende vann, bekker og strømmer mens du ser for deg at ønsket ditt når havet og blir oppfylt. Du kan også bruke skjell til dette (se lenger nede).

Solvann og Månevann
Et spesielt potent vann får du ved å lade det med Solen og Månens egenskaper. Fyll en glassflaske med rent vann, sett på korken og la den stå et vindu der Solen og Månens lys kan falle på den. Vil du lage solvann lar du flasken stå i sollyset en hel dag (om du bor på et sted der det er mer overskyet enn sol kan du prøve å finne en dag det er litt sol, eller ta til takke med at solstrålene skinner gjennom skyene. Dagslys er jo også sollys). Månevannet skal få stå i fullmånens lys en natt. Oppbevar vannet i ditt magiske skap, boks eller kiste og bruk det når du trenger vann i en formel eller rituale.

Skjellmagi
Havskjell er ikke bare vakre å se på, men også funksjonelle i magien. De bærer i seg havets magi og havgudenes velsignelser, og er fruktbarhetssymboler så vel som kjærlighetstalismaner, for kjærlighetsgudinnen Venus / Afrodite ble skapt av havskum og trådte i land fra et kamskjell. I tillegg er kamskjell formet som kvinnens kjønn. Mindre hjerteskjell (den vanligste typen runde, hvite skjell man finner på stranden) kan overstrøs med kjærlighetsurter og bæres for å tiltrekke det andre kjønn. Personlig representerer snegleskjell, som kan finnes både i vann og på land, hus og hjem, nettopp fordi det en gang har vært en snegls hjem. Slik kan du selv kjenne etter hva du føler skjellet symboliserer, for det er ikke annet enn symbolisme i en slik talisman eller amulett. Du kan også knuse skjellene og male dem til pulver for å bruke det i urteposer eller kaste det til vinden. Tegn symboler på skjellet og legg det i strandkanten for å la havet skylle blekket eller malingen av og bølgene føre ønsket ditt ut til havet eller for å forvise noe. Om sommeren kan du dekorere alteret med skjell som symbol på jordens og solens fruktbarhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar