lørdag 25. juli 2009

Luftmagi

Fjær
Fjær er et av luftens sterkeste symboler fordi de like lette som luft, og symboliserer fuglen, hvis element jo er nettopp luften, men de symboliserer også forandring. Fjær kan brukes under ritualet for å representere luftelementet om du ikke liker eller har røkelse. Knytt dem til en bunt med kvister (slik som man pleier til fastelavn), la en fjær flyte i vannskålen eller la dem ligge for seg selv i en skål. En annen idé er å integrere symbolikken i uroer sammen med fjærene og lage en fjær-uro som kan henges opp på alteret.

Ideelt sett skulle man brukt kun fuglefjær, men jeg har ennå til gode å finne ekte fuglefjær i flere fargevariasjoner enn svart, hvitt, grått og brunt. I hobbyforretninger selges syntetiske fjær i de fleste farger, og selv om mange paganister sverger til å bruke kun naturlige materialer så sier jeg; gjør det du føler for. Moderne fremstillingsteknikker eller ikke, en fjær er en fjær, en syntetisk leker like fint i luften som en ekte. Finner du fuglefjær ute i naturen kan du ta vare på dem og bruke dem i urteposer, knutemagi eller bære dem. Husk da på at fjæren representerer fuglens egenskaper, en fjær fra en du eller spurv vil ikke fungere like bra som beskyttelse som fjær fra en rovfugl. Store fjær kan du lage fjærpenn av og bruke til journalføring. Da kombinerer du det intellektuelle aspektet ved luften med skrivingen din. Noen spår også i fuglefjær som de finner utenfor huset eller i hagen osv.

Her følger en kort oversikt over fjærfargenes betydninger (de er de samme som farger generelt):

Blå: klarsyn, fred, helse, kjærlighet, familie, gaver.
Brun: helse, stabilitet, grunding, hjemmet.
Fiolett: en reise / tur, balanse, spådom, spiritualitet.
Grønn: penger, fruktbarhet, vekst, nye prosjekter, eventyr.
Grå: fred, nøytralitet, meditasjon.
Gul: intellektet, kommunikasjon, solen.
Hvit: renhet, ånd, håp, beskyttelse, fred, månen, fødsel, glede, lykke.
Oransje: tiltrekning, energi, suksess, glede, muligheter, helbred.
Rosa: kjærlighet, affærer, romantikk, vennskap, hjertets saker.
Rød: mot, hell, liv, lykke, belønning, heldige sjanser og muligheter.
Svart: spådom, bindinger (ikke anbefalt brukt alene).
Blå og Hvit: en ny kjærlighetsinteresse / forhold.
Blå, Hvit og Svart: forandring.
Brun og Hvit: helse og glede.
Grønn og Rød: penger, finanser.
Grå og Hvit: håp, balanse, å forvise det gamle og bringe noe nytt.
Gul og Grønn: sladder, løgner, svik.
Gull / Gult: vennskap, samhold, solen.
Rød og Brun: helbredelse av dyr.
Svart og Hvit: union, beskyttelse, varsel om forsiktighet.
Svart og Fiolett: dyp spiritualitet, håp og balanse.
Prikket / Flekket: visdom, ledelse.

Uroer
Uroer er også sterke luftsymboler i og med at de lar vinden leke fritt i seg og gjør på den måten dette ”usynlige” elementet mer synlig, i alle fall om den brukes ute. I tillegg skaper de den rette lyden, et slags klang, som kan brukes slik bjeller brukes for å kalle på elementene. Sett en uro på alteret som et symbol på luften eller heng den i nærheten av et vindu for å høre luftelementet leke seg. Ved å lage en egen uro av pinner eller stokker, til og med glass (som er laget av sand) kan du også integrere jordelementet i luftsymbolet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar