søndag 26. juli 2009

Magiske Væsker

I folkemagien i omtrent alle kulturer finnes det magiske formler som tar i bruk alle menneskets kroppsvæsker og –deler, som for eksempel spedbarnsfett, spytt, svette, sæd, tårer, urin, avføring, blod, menstruasjonsblod, hodehår, kjønnshår og neglebiter. Særlig menstruasjonsblod, sæd og urin har blitt tabubelagt i enkelte kulturer i sammenheng med religiøs tro, men også fordi det har blitt ansett forbundet med det seksuelle og seksualmagi. I moderne tider har vi blitt overhvelmet av fakta om disse væskene, og glemt mye av deres magiske aspekter, men fremdeles kan den gamle, tradisjonelle magien blandes med nymotens naturvitenskap. Mange paganister vedkjenner seg ikke bruken av kroppsvæsker annet enn ved feminine fruktbarhetsritualer eller hekseglass, kanskje fordi det ikke helt passer inn i den silkeversjonen av magien de har lullet seg inn i, der alle skal være snill med alle. Å bruke blod i ritualene dine gjør deg ikke til en slemming, det gjør deg kun mer åpen for naturlig magi ved å ta i bruk det som nærmest deg selv og kroppen din. Resten får være opp til deg og dine etiske og fornuftige standarder.

Blod
Vær ikke redd for blodets betydning i magien. Lenge har det blitt forbundet med de mørkere, mer hemmelighetsfulle sidene ved magien, satanisme og ofring, du har kanskje lest gamle svartebøker som rommer oppskrifter der blod er en av hovedingrediensene, og hvor det tas lett på bruk av offerdyr. Den gang trodde man at blodet inneholdt en persons sjel, og om man ble skadet og døde av forblødning, mente man at sjelen hadde forsvunnet ut av kroppen sammen med blodet. Onde ånder kunne også lett ta plass i blodet og gjøre en syk, og derfor ble årelating brukt for å drive ut de onde åndene, uvitende om at det ikke var fordelaktig for en allerede svekket pasient å miste blod. Likevel ble formler som krevde blod ikke bare brukt i forbannelser, men som oftest i positive formler for helbred.

I dag vet de fleste som har slavet seg gjennom obligatoriske naturfagstimer hva blodet består av og hvilke kroppslige funksjoner det tar seg av. I magien er blodet det nærmeste du kommer en liten del av deg selv, kanskje det sterkeste representasjonsobjekt for din egen person, nettopp fordi det er med på å holde deg i live, og en liten andel av blodet vil kunne overføre din aura, makt eller personlige preg til et annet objekt. Blodet brukes akkurat som hår, negler, fotografier eller håndskrift, for å representere en person, som oftest deg selv, for å begynne å tulle med andres blod kan lett bli hasardiøst i disse dager med alle blodsykdommene som florerer, men blodet er sterkere enn alt annet.

Om du bestemmer deg for å bruke blod i ritualene eller formlene dine bør du bruke en steril nål, kniv eller et skalpellblad, og stikke deg på siden av fingertuppen, ikke midt på tuppen der alle nervene sitter, men litt til siden for å gjøre det mindre smertefullt. Når du har fått presset ut litt blod kan det overføres til amuletter, hekseglass, du kan bruke det til å skrive ord eller symboler på papir, stein eller din egen hud, alt hva du føler blir riktig. Vær bare ekstra påpasselig med å vaske opp etter deg.

Menstruasjonsblod / Sæd
I afrikansk voodoo og italiensk tradisjoner har menstruasjonsblod og sæd blitt brukt for å binde til seg et individ av det motsatte kjønn. Det sies at en kvinne kan ha menstruasjonblodet i en manns drikke eller mat for å forsikre seg om at han er fysisk og seksuelt lenket til henne, en mann kan gjøre det samme med sæd. Dersom det ikke er kvinnens menstruerende periode, hun er for gammel eller for ung til å menstruere, kan vaginalvæske og utflod brukes. Det finnes eksempler på hvordan dette også kan omvendes, ved at personen som forsøkes bundet eller lenket fanger blodet i et hekseglass og begraver det et sted ingen vil finne det. En annen metode for en kvinne å binde en mann til seg, kontrollere ham eller forsikre seg om at han holder seg tro, som har blitt brukt verden over i de fleste kulturer, er å ta vare på litt av mannens sæd etter seksualakten, ha det på et hekseglass eller brenne et lommetørkle med sæden på. Noen bruker kroppsvæsker for å ”olje” stearinlys, amuletter og talismaner, statuer av guddommer osv, og det kan jo være greit så lenge du er den eneste som skal bruke dem ;)

For moderne mennesker i vår sterile og hysteriske bakterie- og sykdomsverden kan disse gamle tradisjonene bli til dels fæle bare å høre om. Å gi kjæresten din menstruasjonsblod eller sæd å drikke kan fremkalle brekninger bare ved tanken på det, men det kan ikke benektes at dette omhandler grunnleggende kjemiske reaksjoner mellom mann og kvinne. Menstruasjonsblod, vaginalvæsker og generelt duften fra kvinnens underliv inneholder feromoner som tiltrekker mannen, og selv om kvinnene trekkes mer mot duften som siver fra mannens armhuler er sæd et kraftig fruktbarhetsobjekt og –symbol. Så gjelder det bare å bruke denne kunnskapen på mest etisk vis. Oralsex kan i seg selv være et frivillig bindingsrite mellom to mennesker.

Urin
I europeisk folkemagi har urin blitt brukt som et substituttmiddel for menstruasjonsblod når det gjelder å binde en elsker til seg, da spesielt kvinnens urin. Eksempler på formler der mannens urin har blitt brukt er mer sjeldne. Denne metoden har vært størst utbredt blant unge jenter som ennå ikke har fått sin første menstruasjon, gravide kvinner og andre som går uten dette. Det beste eksempelet på hvor sammenhengen mellom kvinnens urin og mannens seksuelle interesser er hvordan, i naturen, hannhjortedyr lukter på hindens urin for å finne ut om hun er parringsklar. På dette punktet kunne man tro at mannens urin først og fremst fungerer som markering av revir, område eller makt, i alle fall om den drikkes av en kvinne. En mann sies å kunne kurere impotens eller andre seksuelle problemer ved å urinere på eggen av athamen eller dolken, eller andre sterke maskuline symboler. Atskilt fra seksualmagien er urin også en representasjon av deg selv, som når det brukes for å fylle et hekseglass. I slike tilfeller har også urinens syre samme funksjon som rustne spikre og glassbiter. Å bruke urin i hekseglass er en forholdsvis ny tradisjon.

Spytt
Likeledes som blod og urin er spytt en del av dine kroppslige funksjoner, og derfor først og fremst en representativ del av deg. Å spytte er også en enkel måte å vise avsky for noen eller noe ved at man sender noe i retur den veien man vanligvis tar ting inn i kroppen, på samme måte som man spytter ut en forbannelse. Munnhulen er stedet der ordene formes som uttrykker dine følelser og gjennom hvilket vi viser dem vi elsker at vi setter pris på dem ved et kyss, men spyttets stilling i magien er vanskeligere å utdype. Inntil jeg har søkt mer kunnskap om emnet vil jeg vente med å uttale meg bastant om det, annet enn det som står over.

Tårer
Tårer er også en representativ del av deg som kan brukes i bindingsmagi, men for oss mennesker har tårer en dypere følelsesmessig betydning i og med at vi er den eneste dyrearten som fysisk kan utskille tårer ved gråt. Derfor kan tårer fanges i for eksempel hekseglass og brukes til å stilne sorgfølelser, depresjon og lignende. Ved å stryke en annens tårer over ens egne øyne kan en søke medfølelse med en venn eller binde personen følelsesmessig til seg. Bruk derfor tårevann i sterkt følelsesmessige riter og formler.

Svette
Svette kan slå en som noe veldig primitivt og rått, ofte forbundet med maskulinitet, det er jo tross alt menns svettekjertler som utsondrer de feromonene kvinner tiltrekkes av, men vitenskapelig sett er det ikke annet enn urin utskilt gjennom hudens porer. Derfor kan svette brukes slik man ville brukt urin, selv om det er betydelig mer vanskelig å samle. Kanskje man heller skal la svetten bli en del av seksualakten, der de to elskende glir mot hverandres kropper i felles svette, det kan føre dem tettere sammen gjennom et usynlig bånd dersom man vet å gjøre bruk av det.

Dugg
Duggdråper er ikke en menneskelig kroppsvæske, men kan kanskje sees på som Moder Jords kroppvæsker, og har like stor magisk kraft. De har lenge blitt brukt i sjarmer, brygg og formler, i mange århundrer sies det, og det er kanskje ikke rart når man observerer fenomenet en klar, tørr natt. Det ble sett på som magisk vann som kom tilsynelatende ingensteds fra i det tørre været, og som forsvant like fort om morgenen igjen, og med tanke på at man før ikke hadde like vidstrakte naturvitenskapelige kunnskaper som vi har i dag er det forståelig at duggdråpene ble omgitt av en mystisk aura og tillagt stor magi. Tidligere ble dugg brukt for å helbrede mange småskader og sykdommer, såre øyne, hudsykdommer, kløe, dårlig syn, og til og med alkymistene tok bruk av den i sine eksperimenter.

Duggen som ble samlet på morgenen 1. mai, ble sagt å være mest potent, etter som det ble sett på et resultat av den feminine og fruktbare jorden og den maskuline, livgivende solens samkvem denne natten. Man vasket og rullet seg i morgenduggen for å sikre et godt kommende år, og unge jenter vasket ansiktet med duggen for å holde seg ung og vakker. Duggen ble også forbundet med alver, og det finnes mange søte malerier av hvordan alvene drakk seg fulle på duggdråper ;-)

For å samle dugg går du ut tidlig en tørr vårmorgen, pass på at det ikke har regnet om natten, for da vil du bare finne regndråper. Før hendene over gresset og vask ansiktet eller kroppen med det, eller bruk et tynt kjøkkenhåndkle, legg det over gresset til det er vått nok til å vris over en skål. Hell duggen over på glass og ha i kjøleskapet. Bruk den i skjønnhetsformler og – brygg, eller la den erstatte vannet i andre formler.

Sol- og Månevann
Ettersom dugg kan være vanskelig å skaffe store mengder av til bruk i brygg eller formler, kan vann som har stått i solens eller månens lys en hel syklus brukes i stedet. Man fyller helt enkelt rent vann på en klar glassflaske og skrur igjen, og setter flasken i et vindu, på en balkong eller terrasse som vil nyte godt av solens eller månens lys fra den står opp til den går ned. Solvann er klart etter en hel dag i solen, og innehar solens kraftfulle egenskaper, som maskulinitet, livskraft, styrke, suksess og materielle goder. Månevann kan settes ut under selve fullmånens fase, eller fra månen er ny til den blir svart, og vil ha månens avbalanserte og dyperegående magiske egenskaper, som spiritualitet, spådom, femininitet og arbeid med følelser.

1 kommentar:

  1. Ekte kjærlighetsspell Caster Dr.Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velstående staver, Beskyttelsesformer, Staver til ..Kontakt informasjon
    E-post: templeofanswer@hotmail.co.uk
    Ring, Viber og whatsapp +2348155425481

    SvarSlett