søndag 26. juli 2009

Symboler og Sigiller

Historisk
Helt siden vi mennesker lærte å tegne i jorden med pinner har vi vært opptatt av symboler og tegninger, og de fleste av disse handler om guder eller skapelse. Det tidligste kjente symbolet for spiritualitet er spiralen, som har blitt funnet i oldtidshuler, risset eller malt inn. Og spiralen er den enkleste geometriske figuren i naturen, både synlig og usynlig, fra sneglehus, værformer, galakser, og DNA til hallusinogene visjoner. Seinere kom sirkelen, som kunne sees i solen, månen og brukes til å symbolisere himmelgudene.

Ordet "symbol" stammer fra det greske ordet "symbolon". Det hele begynte med våre forhistoriske forfedre og hulemalerier. Av mangel på et skriftsystem uttrykte de seg ved å tegne det de så og opplevde. Disse maleriene konsentrerte seg mest om naturen, solen, månen, mann, kvinne, barn, dyr og jakt, ikke minst liv og død. Etter hvert begynte de også å risse tegninger som hadde spesielle betydninger for dem inn i steiner og redskaper. Dette kan grovt sett sies å være symbolets fødsel. Symboler ble videre en måte å avbilde naturguddommene på, en måte å kontakte dem eller be om velsignelser ol. I tillegg ble de til vakre dekorasjoner og utskjæringer som skulle beskytte bæreren av våpenet, objektet eller beboeren av hjemmet. Se bare på de mange keltiske våpen- og smykkefunnene og våre egne vikingfunn, ikke minst islendingenes magiske runer. Ornamentene er sterkt i fokus. I det gamle Hellas var det vanlig at en gruppe mennesker ville knuse en leireplate i flere biter og fordele bitene seg I mellom, slik at neste gang de kom sammen kunne bitene settes sammen igjen. Dette beviste at personene var medlemmer av gruppen.

Hva?
Se deg om i verden. Reklamer, tv, blader, aviser og plakater bugner over av symboler, noen tas opp av underbevisstheten vår, mens andre er universelle symboler som er til for at alle skal kunne forstå dem på tvers av språk og utdanning. Logoer og varemerker forenkler vår oppfatning av firmaet som prøver å selge oss noe. I stedet for å bruke masse ord som få vil orke å lese, fanger de oppmerksomheten vår med ett enkelt symbol. Slik blir vi nysgjerrige og søker mer informasjon og skaper vår egen oase av assosiasjoner. Neste gang vi ser firmaets symbol vet vi hva det står for og hvordan det får oss til å føle. Det finnes enkelte universelle symboler som de fleste har fått med seg. Dollartegn for penger, hjerte for kjærlighet og et likesidet, rødt kors for medisinhjelp.

Magiske symboler går ut på det samme. De korter ned informasjonsstrømmen i den magiske formelen og vekker følelser og assosiasjoner i deg, ikke minst sender de ut meldinger til både deg selv og andre. Å bruke symbolet for et hjerte gir en kjente assosiasjoner til kjærlighet for de fleste, medberegnet at man bruker symboler som betyr noe for en, men de er også, i likhet med måten et magisk alfabet brukes, med på å mystifisere ritualet ved å være noe som ikke brukes hverdagslig og derfor ikke knyttes til noe trivielt eller andre spesifikke minner og forstyrrelser. Symboler kan også inneha sterke vibrasjoner og beskyttelsesegenskaper, kanskje mesteparten skyldes troen på at det kan skje, men hva vet vi egentlig? Runer innehar stor magisk kraft skal vi tro vår egen norrøne historie og myter, ikke minst islandske tradisjoner. Så lenge du tror på runenes kraft er det ingen som kan fortelle deg at du tar feil.

Hvordan?
Symboler kan, når de lades med de rette energier, bli kraftfulle amuletter og talismaner. De appellerer til underbevisstheten vår, glir gjennom det bevissthetsfilteret i hjernen som kontrollere våre rasjonelle og lineære tanker. Hvordan hver enkelt person oppfatter symboler ubevisst har mye å gjøre med oppvekst, opplevelser og minner. Tenåringsjenter tegner hjerter rundt navnet på deres kjærlighetsinteresse, mens guttene vasser i urhormonenes pøl og tegner kjønnsorganer eller skriver navnet på jenta de er interessert i på offentlige vegger ol. Hadde samfunnet lært oss opp til noe annet, ville symbolene og tegningene vært annerledes. Ved å la symbolet bli sentrum for visualisering og samling av energi blir det er samlingspunkt og oppbevaringssted for energien og magien.

Symbolene kan tegnes på papir, tegnes i sand eller jord, formes av blomster, planter, urter, risses i stein, metall, leire, glass, tre, støpes, skjæres ut og selvsagt bæres. Magiske symboler som bæres kan være talismaner eller amuletter til bruk under magiske handlinger eller i hverdagen, mens de fleste symboler skrives eller tegnes ned under et magisk rituale eller formel. Helst bør man bruke jomfrupapir, naturlig blekk og fjærpenn eller blekkpenn. Blekket bør være i en korresponderende farge med hva du ønsker å oppnå ved å bruke symbolet. Velg for all del et sett med symboler som betyr noe for deg.

Mange nettsteder bugner over av symboler kopiert fra kjente bøker om Wicca og paganisme, men etter min erfaring er mange av symbolene helt tomme for meg. Synes du at bildet av en rose sier kjærlighet mer enn et hjerte så bruk rosen, for pokker. Er et kvadrat nok til å beskrive et hjem for deg så kan du tegne det til du blir grønn.

Når?
Så hvordan vet du når du skal bruke et magisk alfabet og når du skal bruke et symbol? Hold alt så enkelt som mulig. Om du ønsker å trekke til deg penger, uavhengig av måten du får pengene på, vil et dollartegn symbolisere dette enklest mulig, men om du ønsker å få en lønnsforhøyelse eller andre spesifiserte inntektskilder kan du bruke et magisk alfabet for å utdype det. Eller enda bedre: kombiner begge metodene. Når du skal risse i lys er et symbol enklest å risse inn, men når du skal skrive et ønske på en lapp for å brenne den er det best å bruke alfabet for å kunne være mer detaljert.

Om Sigiller
Ved å legge to eller flere symboler over hverandre får du sigiller, en teknikk som gir symbolene dine ekstra kraft, da egenskapene til begge symbolene kombineres. Slik kan du lage egne symboler som betyr noe for deg, og kun deg. Bruker du runesymboler (da mener jeg ikke alfabet, men symbolene som brukes til å spå med og lignende) finner du først det symbolet som passer best til formålet ditt. La oss si at du ønsker deg en partner, velg da symbolet for kjærlighet. Så må du tenke over hvilke andre aspekter du ønsker å trekke inn; Union, vennskap, sex osv. Finn symbolene for disse og prøv så å legge dem oppå hverandre for å finne frem til én sigill. En god regel er å ikke bruke mer enn tre symboler i en sigill, ellers kan det lett bli uoversiktlig og vanskelig å kopiere. Ikke glem at du skal kunne tegne sigillen igjen under formelen.

Du kan også lage egne sigiller av ordene som formulerer dine magiske ønsker. Om målet med formelen din er, f.eks: ”Jeg ønsker å få 6 på matteprøven” skriver du ned setningen på et ark. Begynn så å leke med bokstavene, flytt på dem, ta bort bokstaver som gjentas, slik at du står igjen med bare et eksemplar av hver bokstav eller tall. Prøv så å kombinere bokstavene på en måte, legg den oppå hverandre, fest den sammen, snu dem opp ned og lignende, til du får ett enkelt symbol du er fornøyd med. En enklere metode er å skrive målet ditt med runer eller et annet magisk alfabet du har valgt deg ut og gjøre det samme, etter som du da har rette linjer å jobbe med.

Jeg skal skrive et innlegg med oversikt om symboler seinere, slik jeg hadde på den første nettsiden, men jeg har mye å kopiere over, så ta deg en bolle.

1 kommentar:


  1. Ekte kjærlighetsspell Caster Dr.Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velstående staver, Beskyttelsesformer, Staver til ..Kontakt informasjon
    E-post: templeofanswer@hotmail.co.uk
    Ring, Viber og whatsapp +2348155425481

    SvarSlett