torsdag 23. juli 2009

Ritualet

Hva?
Ritualet er oppbygningen og rutinene som finner sted rundt den magiske formelen, en slags trygg arbeidsplass for magien. Sirkelen kastes, elementene påkalles og formelen utføres. Historisk har sirkelen fungert kun som beskyttelse, det er kun i seinere tider at den har blitt tillagt en tilknytning til magikerens handlinger deri. Sirkelen fungerer som et kraftsted mellom verdener, en beskyttelse mot negative energier utenfra og blir et kraftsted for den energien du skaper selv. Når du skaper energier i sirkelen vil de bli hengende der til du åpner sirkelen. Da først vil energiene bli del av atmosfæren og bli ført videre. Det kan sees på som en kasserolle med lokk, der dampen holdes inne og vannet koker raskere opp. Når lokket tas av vil dampen tas opp i luften.

Hvordan?
Det finnes mange forskjellige måter å trekke sirkelen på, og mange forskjellige oppfatninger av hva sirkelen symboliserer. Noen mener sirkelen symboliserer de åtte sabbatene eller årshjulet. Andre ser sirkelen som altet, ettersom formen er uendelig, og fruktbar. Det er i sirkelen ting skapes. Sirkelformen går igjen i naturens og menneskenes syklus. Likeledes er sirkelen beskyttende. Når man står i midten av sirkelen står man på en måte i sentrum av universet, der det er like langt til hver side av horisonten. Slik representerer sirkelen verden.

Trinn for trinn:
1: Forberedelser
2: Kaste sirkelen
3: Påkall elementene og andre ånder
4: Samle energi
5: Formelabeid
6: Mat og drikke
7: Slippe løs energiene
8: Takking og avløsing av elementene og andre ånder
9: Åpne sirkelen

1: FORBEREDELSE: Sett opp alteret og rense området, finn frem alle redskaper du skal bruke, tenn alterlyset, røkelse osv. Alteret vendes mot den retningen som korresponderer med målet, Nord for manifestasjon eller Øst for nye begynnelser osv.

2: KASTE SIRKELEN: Gå til Nord, gå sirkelen tre ganger med klokken, første gang proklamerer du at sirkelen skapes, andre gang at den holder ute alt ondt og tredje gang at den skal være et sted for magi og glede. Gå tilbake til alteret i midten. Trekk sirkelen med pekefingeren eller dolken og visualiser et hvitt eller sølvaktig lys langs sirkelkanten eller en kuppel. Du kan gjerne ha en fast besvergelse, som for eksempel: ”Jeg påkaller deg sirkel av kraft, for at dette skal bli et møtested for kjærlighet, glede, stor magi og beskyttelse mot alt ondt. Sirkelen er nå kastet!”. Avslutt sirkelen med et vannrett åttetall, symbolet for uendelighet. Om du vil kan du gå sirkelen en gang til innenfor linjen, med klokken for positiv og påkallende magi og mot klokken for forvisende eller bindende magi. Dette skal hjelpe energistrømmen.

3: PÅKALL ELEMENTENE / EVT. ANDRE KREFTER: Du kan begynne påkallingen ved å ringe i bjellen. Dette vil kalle på elementene, slik at du kan invitere dem. Begynn i den retningen som korresponderer med målet ditt. F.eks: Gå til Nord, tenn det grønne elementlyset med alterlyset og påkall jord der ved å legge ned en krystall eller en skål med salt der. Om du vil kan du visualisere lukten av muld, følelsen av gress mellom hendene eller høre vinden i trærne. Gå så til Øst, tenn det gule elementlyset og luftens røkelsen der. Visualiser vinden i ansiktet og håret. Fortsett til Sør, tenn det røde stearinlyset der og gjerne et kubbelys for ild. Visualiser ildens varme. Avslutt i Vest, tenn det blå lyset der og sett fra deg en skål med vann. Visualiser hvordan vannet føles over huden. Returner til alteret og proklamer at sirkelen er beskyttet av de fire elementene og herved lukket, og om du ønsker kan du legge frem hva som er målet med ritualet. Du kan også gå hele sirkelen med elementet, strø salt eller urter, sprinkle vann, gå med røkelse og et lys for å bringe elementet rundt hele sirkelen før du setter det på plass. A: ”Jeg påkaller ildelementet i Sør for å bringe lys, varme og kraft til sirkelen. Ild er her”. B: ”Jeg påkaller deg, ildens element, vokter av Sørporten, og inviterer deg til å vokte denne sirkelen og være vitne til mitt rituale. Vær hilset og velkommen!”.

4: FORMULER MÅLET: Si høyt hvorfor du har trukket sirkelen og invitert elementene, hva du har tenkt å gjøre, hva du trenger hjelp med.

5: SAMLE ENERGI: For å samle energi utenfor og i deg selv visualiserer du at det dannes en hvit ball av lys over hodet ditt som du trekker inn i kroppen, gjerne til brystet og oppbevarer det der. Dette er energi fra omgivelsene. Deretter begynner du å stramme alle muskler fra tærne og opp, fra hodet og ned til brystet, fra armene og inn, på denne måten samler du energien i deg selv, visualiser at også denne energien trekker mot brystet og blander seg inni den hvite lysballen. Nå har du samlet energien.

6: FORMELARBEID: Formelarbeidet finner sted.

7: MEDITASJON / VISUALISERING: sitt deg ned og slapp av, mediter eller visualiser.

8: MAT OG DRIKKE: Avslutt evt. med mat og drikke og avslapning. Man drikker for å heve humøret og spiser for å styrke kroppen, men også for å dele et måltid med elementene. Bruk vin, sider, melk, vann eller juice, og brød, kaker eller kjeks.

9: AVSLUTNING / Å SLIPPE UT ENERGIENE: Strekk armene opp i luften, stram alle musklene i kroppen og ”press” energien ut gjennom hodet. Visualiser at all den energien du har skapt og brukt under ritet slippes ut i atmosfæren, og si: ”Jeg binder all kraften fra denne sirkelen i min magiske formel. Bli til!”. Proklamer at ritualet er over og takk det du har påkalt og brukt, si frem andre besvergelser osv. Klapp i hendene for å grunne deg selv igjen.

10: AVLØS ELEMENTENE: Gå til Nord, takk elementet og løsne det mens du slukker lyset, fortsett mot klokken til du igjen står i Nord. A: ”Jeg takker ildelementet for nærværet og hjelpen i dette ritualet. Ild er avløst. Takk og på gjensyn til neste gang”. B: ”Jeg takker deg, ildens element, vokter av Sørporten, for din deltakelse denne kveld. Ritualet er nå over, takk og farvel til neste gang”. Gå tilbake til alteret. “Sirkelen er åpnet, men ikke brutt. Vær velkommen igjen! “

11: ÅPNE SIRKELEN: Åpne åttetallsknuten. Trekk tilbake sirkelen med pekefingeren eller dolken mot klokken, visualiser at den trekkes opp i jorden eller løses opp i luften. Gå sirkelen tre ganger mot klokken mens du første gang proklamerer at kun magi og glede har funnet sted, andre gang at alle energier som har blitt skapt løses opp og flyter fritt og tredje gang at sirkelen er åpen.

12: EPILOG: rydd av alteret, legg objekter du har skapt eller brukt dit de skal oppbevares, samle opp væsker, urter og annet organisk materiale du har brukt og hell det ut i hagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar