torsdag 23. juli 2009

Magiens Redskaper


Hva og Hvorfor?
Redskapene brukes som din forlengede arm i det magiske arbeidet for å fokusere og rettlede den energien du skaper under det magiske arbeidet. Det hjelper å ha et objekt å konsentrere deg om når du samler energien, noe å jobbe mot for å lede det mot en utløsning gjennom dette redskapet. Det er absolutt ikke nødvendig å bruke dem for det er DU som er magisk og skaper energien, ikke redskapene. Noen av dem går igjen hos de fleste, mens andre varierer med tradisjon og tro. Du kan velge å kjøpe eller lage dine egne redskaper, så mange eller få du bare ønsker, for det viktigste er at du føler deg vel med dem.

Redskapene representerer også de forskjellige elementene, har forskjellige kjønn og variasjoner av bruk. Det vektlegges ofte at man bør rense og lade redskapene før og etter bruk for å bli kvitt energier som henger ved, og likeså oppbevarer mange dem innhyllet i egne kleder og bokser når de ikke brukes.

Alteret
Element: Jord.
Et alter er et bord, hylle eller flat plate som settes på ditt utvalgte magiske sted og holder redskapene og det andre tilbehøret ditt under ritualer, formler eller til daglig. Som oftest plasseres det i midten av den magiske sirkelen vendt mot den vindretningen som tilhører formålet med ritualet (se elementene). Jobber du med Jordelementets egenskaper står alteret vendt mot Nord, Ild er Sør osv. Mange har alltid alteret vendt mot Nord, etter som dette er porten til jordlig manifestasjon.

Hvordan alteret ser ut og hvordan og når det brukes er helt opp til hver enkelt, noen setter det opp og rydder alt bort igjen etter hver magiske handling, andre har alltid et alter stående med noen faste ting, og pynter det etter sesongene. På den måten er det magiske, atskilte området av hjemmet alltid åpent for å sette deg ned og meditere, tenke eller skrive journal. Føler du at sistnevnte metode passer deg best kan du pynte alteret etter f.eks sabbatene, sesongene, spesielle dager og esbatene.

Ha på duker med forskjellige farger og motiver, pynt det med årstidens planter og blomster, statuer av dyr eller guddommer, perler, speil, havskjell, frukter, offerskåler osv., men til ritualene bør det ikke være for rotete og overfylt. Har du ikke et lite bord som passer som alter eller om du foretrekker å arbeide på gulvet kan du legge ut en liten duk eller en treplate å ha tingene på.

Dolken
Kjønn: Maskulin.
Element: Luft (ild i noen tradisjoner).
Dolken er en liten, tveegget kniv og kalles oftest athamé (innen wicca). Den fungerer som en forlengelse av hånden eller pekefingeren din for å lede energier fra deg selv og ut i atmosfæren eller inn i et objekt, trekke den magiske sirkelen på bakken eller i luften, påkalle elementene og guddommene og til innvielser. Dolken brukes ikke til å skjære eller risse med, det gjøres med en egen kniv (eller bolline).

Kniven (Bolline)
En skarp kniv til å skjære og risse med under ritualene, formler, urteplukking og lignende. Kniven er ikke så mye ”magisk” som den er praktisk. Bruk den til å skjære brød og kaker under ritualet, kutte stoffer, tråder, planter osv. når du gjør formler, kutt dine magiske urter med den og riss symboler inn i stearinlys eller treplater.

Pentakkelet
Kjønn: Feminin.
Element: Jord.
Pentakkelet er en flat skive av tre, keramikk, stein eller metall med et pentagram (femtakket stjerne omkranset av en sirkel) risset inn. Pentagrammet er et kraftig beskyttende symbol, i det ligger elementene (med ånden), mennesket med dets fem sanser og en ring av beskyttelse. Pentagrammet alene kan bæres, henges opp eller tegnes på bakken for å beskytte deg eller et område. Pentakkelet er Jordens redskap og er derfor sentral på alteret fordi det er der manifestasjonen finner sted. Det som legges på pentakkelet er det du ønsker skal gjøres. Bruker du krystaller, urter, symboler osv. velger du dem som korresponderer med det magiske målet ditt og legger / strør / risser / tegner dem på pentakkelet for å manifestere målet.

Begeret
Kjønn: Feminin.
Element: Vann.
Symboliserer: fruktbarhet.
Begeret er laget av metall, tre, krystall eller glass og holder den rituelle drikken under ritualet, eller festdrikken under måltidene ved sabbatene eller esbatene.

Staven
Kjønn: Maskulin.
Element: Ild (luft).
Staven er en pinne som rekker deg fra albuen til fingerspissene. Den kan være av forskjellige trearter alt etter som hva du ønsker å gjøre med den, og mange lager den av krystaller. Den kan pyntes med symboler, maling og en kongle eller krystall på toppen, alt hva du føler kan hjelpe. Staven fungerer akkurat som dolken, som en forlengelse av pekefingeren din når du samler energi og dirigerer den ved f.eks trekking av sirkelen og påkallelse.

Sverdet
Sverdet er en større versjon av dolken og brukes oftest under grupperitualer der det er mer plass.

Stearinlys(slukker)
Kjønn: Maskulin.
Element: Ild.
Stearinlys er kanskje det mest brukte redskapet fordi det skaper en egen stemning bare ved å tenne det. Hver farge og form har sine egenskaper og symbolikker, og det finnes flere bruksmåter. Les mer under Lysmagi. Til lysene bør man også ha en stearinlys-slukker, da mange mener at å blåse ut flammen på et lys også blåser bort magien.

Gryten
Kjønn: Feminin.
Element: Vann
Symboliserer: reinkarnasjon, udødelighet og inspirasjon.
Gryten er som regel en tradisjonell heksegryte, slik man ser i tegneseriene, bare mindre og bruksområdene er noe mer innskrenket enn å stå og lage gigantiske brygg over åpen ild med den. Det trenger ikke være nettopp en slik gryte, men en stor bolle i jern eller annet varmesikkert materiale. Praktisk sett brukes gryten til å brenne ting i, papirlapper, amuletter, urter eller røkelse osv. Om sommeren kan den fylles med vann og blomster for å feire sommeren, om vinteren kan det skapes ild i den (om så bare ved å sette et stearinlys i den) for å minnes Solen og bringe dens kraft tilbake. Ved å fylle en sort gryte med vann kan den også spås i.

Å lage brygg i gryten har blitt litt for upraktisk i disse dager, til det fungerer en kasserolle bedre, så kan du heller ha en spesiell som du bruker kun til dette.

Kosten / Sopelimen
Kjønn: begge.
Kosten er sammensatt av to symboler for hvert av kjønnene. Stokken er et maskulint og fallisk symbol, mens børsten er feminin. Sammensatt står den for hjemmet og familien. Kosten brukes først og fremst til å rense områder med, ved å sveipe over gulvet i luften visualiserer du at du koster bort alle forstyrrende energier som andre har lagt igjen, spesielt når du skal rense et område før du kaster sirkelen. Ellers fungerer kosten som beskyttelse om den settes ved utgangsdøren, over dørkarmen, under sengen osv. Unionsaspektet ved den gjør at mange par bruker den i håndfastingsriter (paganistisk ”bryllupsseremoni”). Om du vil lage en selv kan du bruke bjørkekvister eller strå

Bjellen
Kjønn: Feminin.
Element: Luft.
Bjellen er et mer sjeldent redskap, og brukes til å kalle på ånder, elementene, guddommer under ritualet. Det sies at lyden også skremmer bort negative påvirkninger, og derfor kan det henges små bjeller i en krans på ytterdøren eller du kan henge opp uroer utenfor.

Skyggeboken / Journalen
Element: Ånden.
Denne boken tar imot dine dypeste tanker og erfaringer fra magien og den spirituelle reisen. Der dagboken tar imot de fysiske hendelsene i livet ditt er skyggeboken til for det ingen andre får se. Skriv ned formlene og ritualene dine, korrespondansetabeller, tanker, spådommer, oppskrifter på brygg osv. Du kan velge å ha flere slike bøker, slik at det er lettere å holde orden på det, f.eks ved å ha en bok til korrespondanser og annen nyttig informasjon og en til å føre inn ritualer, formler og oppskrifter etter hvert som du prøver dem. De fleste skriver for hånd, tegner og pynter selv, men det er fint å ha tingene på data eller i en perm der det er lettere å forandre på rekkefølgen. En kombinasjon er desto bedre.

Skåler
Element: Vann.
Skålene har ikke noen fast plass på alteret, men tas i bruk når det trengs. De kan romme elementene, ved salt, jord, vann, urter ved å settes i sirkelens fire hjørner, brukes til å blande ingredienser og kan holde andre objekter som skal tas i bruk under ritualet. Fargene på skålen kan varieres etter formål.

Statuer / Bilder
Element: Jord.
For dem som har et nært forhold til guddommer kan det være greit å ha statuer som representerer dem under ritualer, for å gjøre dem mer fysisk til stede. For dem som ikke har tro på guddommer kan dette ha like stor symbolverdi. Det enkleste eksempelet er under kjærlighetsriter. I tillegg til alle de andre redskapene og korrespondansene synes jeg det kan være greit å bruke en statue eller et bilde av f.eks Afrodite / Venus, ikke fordi jeg nødvendigvis tror at hun eksisterer, men fordi assosiasjonsevnen min forteller meg at jeg forbinder henne med kjærlighet. Dette gjelder i alle fall for de mest kjente guddommene, men ellers kan det være en idé å bruke bilder eller malerier for å vekke assosiasjoner.

Jeg har en korktavle som jeg av og til bruker under ritene mine, der henger jeg opp bilder, tegninger og symboler som har med formålet mitt å gjøre, og føler at dette hjelper meg å fokusere på målet. I kjærlighetsriter kan du f.eks henge opp bilder av par som samhandler i hverdagen (finnes i de fleste dameblader), hjerter og kjærlighetssymboler eller tegninger du lager på forhånd eller som en del av ritualet.

Urter og Morter
Element: Jord.
Urter er Jordens redskap og forsterker effekten i det magiske arbeidet eller bare i hverdagen (i maten). Hver urt har sine korrespondanser og egenskaper, men det er først og fremst energiene man selv lader dem med som teller. Urtene er ikke magiske i seg selv, men symbolikken og kanskje til og med duften og utseende på dem vekker assosiasjoner og følelser. Urter som skal brukes i magi knuses ofte sammen i en morter, en skål i stein, tre eller metall med en stav til å knuse med, og strøs rundt sirkelen, på pentakkelet, alteret, objekter, has i urteposer og amuletter, ritualbad osv., men alteret kan også pyntes med friste planter. Bruksområdene og metodene er mange, de kan du lese mer om under Urter. Morteren kan også brukes til å knuse steiner, salt og andre objekter som skal pulveriseres.

Røkelse og Røkelsesholder
Element: Luft.
Røkelse brukes for å skape stemninger og sansereaksjoner og til å stimulere deg til magisk arbeid, og er egentlig bare urter som brennes. Røkelsesholderen er et praktisk sted å brenne røkelsen under ritualene, for å forhindre svimerker på duk og bord, og holde den glødende tuppen borte fra antennelige materialer. Bruker du pinnerøkelse finnes det avlange holdere av tre til å ta imot asken. Kjeglerøkelse brennes i runde beholdere, gjerne med lokk og luftehull, og lager du røkelsen selv finnes det enkle og utsmykkede brennere til kullbrikettene. Les mer om dette under Røkelse.

Olje og Oljebrenner
Eteriske oljer kommer også fra planter og brukes på samme måte som røkelse. De varmes opp i en oljebrenner, et lite stativ med skål og plass til telys under. Oljene brennes, smøres eller tilsettes objekter og urteposer. For å lese mer kan du se under Oljer.

Steiner og Krystaller
Element: Jord.
Krystaller og steiner er et annet Jordredskap. Hver krystall og stein har egne vibrasjoner og energier og legges på alteret, bæres som amuletter, tilsettes i urteposer, lades og begraves osv. Til å spå med kan du også bruke krystallkuler, men det finnes billigere metoder. For å lese mer kan du gå til Krystaller og Steiner.

Amuletter og Talismaner
Element: Jord og Ild.
En amulett eller talisman er en liten figur, stein, objekt eller smykke som lages og bæres for å bringe beskyttelse osv, men også for å frastøte negative ting. En amulett frastøter ting du vil ha beskyttelse mot, mens talismanen trekker til deg ønskelige ting og hendelser. Amuletter og talismaner lages av naturlige materialer, stein, leire, voks, planter, skjell, lær, stoff, bein, papirstrimler eller metall. Hvilket formål de lages for henger tett sammen med skrift- og symbolbruk.

Påkledning
Hva du har på deg under ritualer er nok det minst viktige å tenke på, men mange liker å ha et fast plagg. Det viktigste er at det er behagelig og ikke hemmer deg på noen måte eller sitter for stramt. Flagrende gevanter kan bli en problem med levende lys og ingredienser som lett kan bli sølt utover. De fleste foretrekker å kle seg i naturstoffer som bomull eller ull fordi stoffene puster, andre kler heller av seg enn på seg for å komme nærmere naturen. Fargene på klærne har også betydning:

Rød: for ildelementet og solen.
Gul: for luftelementet.
Grønn: for jordelementet og naturen.
Blå: for vannelementet og helbredelse.
Svart: for styrke, mysterier og energi.
Hvit: for åndelighet, renhet, månen.
Fiolett: for åndelighet, magi og spådom.

Blekk og Fjærpenn / Trekull
I stedet for å bruke hverdagslige kulepenner eller blyanter kan det være greit å ha en fast penn eller blekk til å bruke i formler og ritualer, og kanskje også til Skyggeboken. Blekk kommer i flere farger som matcher formålet, og med en fjærpenn eller fyllepenn kan du skrive runer og symboler. Enda enklere, billigere og mer naturlig kan du bruke trekull til å skrive med.

Tråd / Garn / Hyssing / Tau / Snor
Tau brukes til å binde fast eller flette inn energier for å holde på dem, og bæres eller graves ned. Slik knutemagi tilhører også jordmagi fordi den binder fast noe. Tauet eller snoren bør være av naturlige fibere, garn er enkelt å få fatt i og kommer i mange farger. Les mer om knutemagi under Jordelementet.

Dukker
Dukker lages av naturlige materialer for å ligne på en person. Målet er å kunne helbrede eller hjelpe en person ved å bruke dukken rituelt. Les mer under Jordmagi.

Speil
Speil kan brukes på alteret som dekorasjon eller til å spå i. Se under Spådom.

Musikk og Instrumenter
Musikk brukes for å skape stemning og assosiasjoner, og gjerne til å gjøre mer av en besvergelse eller lage en fast rituell sang. Trommer og rangler kan brukes til å fremskynde transetilstand.

1 kommentar:


  1. Ekte kjærlighetsspell Caster Dr.Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velstående staver, Beskyttelsesformer, Staver til ..Kontakt informasjon
    E-post: templeofanswer@hotmail.co.uk
    Ring, Viber og whatsapp +234815542481

    SvarSlett