torsdag 23. juli 2009

Magiens Regler

Hva?
Innen magien har det blitt uttenkt lover som går igjen og som man bruker for helt og fullt å forstå hvordan magien fungerer og hvorfor. Dette er ikke noe som man trenger å gå rundt og kunne utenat eller i det hele tatt tro på så lenge du vet hva meningen bak de magiske handlingene dine er, men det kan være verdt å lese gjennom for å gi magien mål og mening. Jeg vil bare presentere et kort utdrag av det jeg føler er det viktigste, men det finnes dypere sfærer ved magien enn dette.

Loven om Kunnskap: kunnskap er makt, vet du alt det er å vite om en ting kan du også kontrollere den.

Kjenn deg selv: ved å konstant tenke nytt og forandre gamle oppfatninger kan du utvikle deg og eliminere faren for å henge deg fast i et mønster. Vit hvorfor du gjør som du gjør og hva det betyr for deg.

Loven om Navn: dette er en fortsettelse av Loven om Kunnskap og forteller at å vite det ene og sanne navnet på en skapning eller et fenomen gir en makt over det. Om du kan lære navnet vet du også alt om det, og det gir makten. Navn er også til for at vi skal assosiere noe med dem, og dette går under Assosiasjonsprinsippet.

Loven om Ordets Makt: noen ord er i stand til å forandre det indre og ytre miljøet hos den som sier dem. Kraften ligger i lyden av ordene og hva man assosierer med dem.

Assosiasjonsprinsippet: om to ting eller objekter har noe til felles, så kan den felles egenskapen brukes til å kontrollere begge. Jo flere ting de har til felles, desto sterkere blir kontrollen. Et eksempel er når man tenner et stearinlys for å kontrollere ildelementet.

Likhetsprinsippet: sier at ting som ser ut til å være like, ER like. En ting, idé eller person som minner deg om, eller assosieres med en person eller et fenomen tar del i den personens kraft og kan brukes som om det var skapningen selv. Eks: bruk av fjær for å symbolisere en fugls egenskaper.

Kontakt- eller Smitteprinsippet: det som en gang har vært i kontakt med hverandre vil fortsette å samhandle etter å ha blitt delt eller separert. Et eksempel er når mennesker har vært i kontakt med ting som hår, negler, har skrevet ned noe på et ark eller et smykke over lang tid. Om man da bruker disse tingene i magien vil man ha essensen til den personen å jobbe med. Det som gjøres mot kontaktobjektene vil også smitte over på personen de har vært i kontakt med.

Loven om Personifisering: alt kan regnes å ha liv og personlighet, altså være en skapning. Det er nyttig og derfor også sant.

Loven om Påkallelse og Utdrivelse: du kan påkalle eller drive ut skapninger fra din indre eller ytre sfære dersom du tror på en objektiv verden utenfor ditt eget sinn.

Loven om Identifikasjon: denne loven kombinerer lovene om Kunnskap, Assosiasjon og Personifisering og sier at om du assosierer dine egne tankemønstre og oppfatninger med en annen skapnings, blir du i stand til å være og forstå den skapningen. Du tar på deg den skapningens egenskaper og kan gjøre som den.

Loven om Polaritet: alle ting inneholder også dets motsatte. Alt kan deles i to motsetninger, men de store tingene i verden (guddommer, skapelseskraften eller universet) er også i de små (det som er skapt: mennesker, dyr, planter og steiner osv.). Alt i verden kan på et eller annet vis fåes til å korrespondere med hverandre, men ikke alt virker.

Loven om Balanse: om du vil overleve og ha styrke og kraft må du holde alle aspektene i ditt univers balanserte. Du trenger en viss energi eller kraft for å kunne leve, har du for lite eller mye av dette tar du livet av deg selv. Du må kunne være fleksibel, foranderlig og tilpasningsdyktig for å kunne bli mektig.

Loven om Uendelig Informasjon: vi vil aldri kunne vite alt for det kommer hele tiden nye ting å lære. Ikke stagner, men søk stadig ny viten.

Loven om Ubegrensede Sanser: menneskets sanser kan virke begrenset til det vi bruker dem til dagligdags, men vi vet lite om hvor grensen går for hva vi kan gjøre med dem. Magi utfordrer de daglige sansene og starter den utvidningen av sansespekteret. Vi kan ikke se alt som er.

LINKER: Er du interessert i å sette deg dypere inn i magiens mange sfærer, gå hit: http://www.fortunecity.com/greenfield/tigris/567/id127.htm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar