lørdag 25. juli 2009

Luftelementet og dets Korrespondanser

Handling: mentalt, å tenke.
Kraft: balanserer ut Ilden og Vannets positive og negative sider.
Kjønn: maskulint.
Positive egenskaper: intellekt, intuisjon, psyken, tanker, frihet, kunnskap, kommunikasjon, reiser, skriving, liv, utholdenhet, skarpsindighet, lykke, optimisme, innsikt, pust, abstrakt læring, teori. Luften vekker den sunne nysgjerrigheten, fulgt av energi og positivismen du trenger til å utforske og lære, gjerne gjennom studier eller reiser.
Negative egenskaper: skryt, uærlighet, sladring, paranoia. Luften kan lett gjøre at en glemmer alle andre praktiske ting og blir fullstendig oppslukt i å lære nye ting.
Magisk arbeid: alt som har med intellektet å gjøre, kunnskap, hukommelse, minner, stimulere de intellektuelle kreftene, nye begynnelser, spådom, kreativitet, skriving, kommunikasjon, reise, fred og ro, brenning av røkelse, vindmagi, konsentrasjon, visualisering.
Vindretning: Øst.
Astrologisk hersker: Jupiter, Uranus, Merkur.
Sans: lukt, hørsel.
Tid: soloppgang / morgen.
Årstid: vår.
Stjernetegn: Tvillingene, Vannmannen og Vekten.
Livsfase: fødsel, barndom.
Sabbat: Ostara.
Farger: gul, lyseblå, grå, hvit.
Redskaper: dolken, sverdet, røkelse, bjellen (lyd), en tom skål, fjær.
Planter: valurt, eukalyptus, jasmin, kaprifol, lavendel, mynte, rose, sandeltre, blåregn, stemorsblomst, legejernurt, fiol, ryllik, kløver.
Steiner: agat, ametyst, kattøye, sitrin, smaragd, jade, lapis lazuli, malakitt, månestein, gul topaz, sølv.
Røkelse: alle, spesielt lette, milde typer.
Tarot: sverdene.
Dyr: kråke, rådyr, due, ørn, hauk, ugle, påfugl, edderkopp, ekorn, fugler, sommerfugler.
Instrumenter: sølvbjeller, blåseinstrumenter (fløyter).

Østporten: Luftens Voktere / Ånder: Sylfidene
Dette baseres på en forestilling om at vindretningen Øst er hvor Sylfidene, luftens voktere, hører til. Disse påkalles, som nevnt i innledningen om elementene, i sirkelen under ritualer for å beskytte deg om du ønsker og føler deg tilpass med det. Alternativet er å konsentrere deg om at sirkelen består av fire punkter; De fire vindretningene.

I Nord plasseres jordsymbolene, i Sør ildsymbolene, i Vest vannsymbolene og i Øst er det luften som hersker. Når du vil arbeide med det som hører luftelementet til går du til Østporten, stedet for intellektet, klare tanker og skapelse og vender deg mot Øst når du jobber.

Luftens Magi – Røkelse og Renselse, bjeller, Fjær og Uroer, Vindmagi og Visualisering
Røkelse bør alltid brukes i sammenheng med arbeid på det mentale planet. Vil du vite mer om bruk av og forskjellige typer røkelse kan du lese innlegget om dette. Røkelse kan sette deg i riktig stemning før du f.eks. skriver brev, poesi eller trenger inspirasjon og innspill, du kan eventuelt føre arket du skriver på gjennom røyken for å få inspirasjon eller sørge for at ordene du skriver mottas vel når de fremføres eller leses av andre, eller omgi deg selv med røyken når du ønsker å styrke intellektet ditt før en stor eksamen eller andre anledninger som krever konsentrasjon og kreative evner. Fysisk brukes røkelsen for å rense objekter og områder for negative energier. Det gjøres ved å velge en rensende røkelse og føre røyken inn i alle rommets hjørner mens du bruker forvisende besvergelser og påkaller gode vibrasjoner, eller å føre objektet, f.eks en talisman, gjennom røyken. Du kan også lade objekter på samme måte.

Er du allergisk mot røkelse, eller får hodepine av røyken kan du bruke eteriske oljer i brennelampe eller duftlys, eller ha urter i kokende vann og la dampen fungere som røyken. En annen av luftens magiske redskaper er lyden, enten ved sang, musikk eller bare ved å ringe i bjeller. Det kaller på vindene. Fjær er fine representanter for luften, og de kommer i forskjellige farger, se også uroer.

Alteret
Luftens alter dekoreres med gul eller hvit duk (om du er heldig kan du skaffe en med himmelmønster), gule og hvite planter, gule stearinlys, statuer av himmelguder eller fugler, fjær, uroer, bilder av skyer og himmelen og annet du forbinder med luft. Fokuset rettes mot en mild røkelse, gjerne av luft-urter, og de andre elementene representeres slik:

Ild: brenn gule, hvite eller lyseblå stearinlys.
Vann: bruk en gul eller hvit skål, la vannet lades med gule eller hvite steiner eller ha gule og hvite fjær på vannet.
Jord: ha gule og hvite planter på alteret, kvister med fjær festet på, bruk gule krystaller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar