"Eg kan ikkje smake nåkke banan i denne"-Bananbrød med Valnøtter og Sjokolade:
Tilgi den snuskete bildeoppstillingen, men jeg ble litt revet med. Bildet lyger litt, da jeg ikke hadde kokesjokolade og brukte kakaopulvet i stedet. Originalen blir lysere og mer nam.
5,75 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
2 dl kokesjokolade, hakket
2 dl valnøtter, ristet og hakket
113 gram smør
2,3 dl sukker
2 store egg
2,3 dl banan, most (ca. 2 stk.)
2 ss sitronsaft
1 1/2 ts vaniljesukker
(1 ss kanel)
3 ss rømme
Rør sammen de fire første ingrediensene. Ha den hakkede sjokoladen og valnøttene i en bolle med 1 ts mel og bland dem godt sammen. Rør smøret luftig, tilsett sukkeret og bland godt. Ha så i ett egg om gangen og rør kraftig, før du har i den moste bananen (som du har blandet med sitronsaften for å forhindre den uggne, brune fargen), vaniljesukker, kanel og rømme. Til slutt har du i melblandingen og sjokoladen og nøttene. Ha røren i en smurt brødform, 1 for ett stort brød, eller 2 for litt mindre brød.
Stek ved 175 grader i 50-60 minutter.
Avkjøl og forfør...
Bananbrød med valnøtter hørtes utrolig godt ut. Jeg skriver ned oppskriften i oppskriftsboka mi, jeg!
SvarSlettMost banan kan også brukes som hårkur har jeg lest.
(Har ikke bananer i hus nå, må skrive opp på handlelista).
Hei.
SvarSlettKjempekjekt at du har lagt deg til som følger av bloggen min.. Varmer hjerte mitt.. Spennende blogg du også har..den skal jeg se nærmere på..
Ha en fin torsdagskveld..
Siv Janne
I love banana bread and your description makes it more delicious. I will have to try your recipe.
SvarSlett