torsdag 6. august 2009

Høstens (h)ånd er over meg...

Greit, jeg tar det tilbake, jeg HAR sett flust av gulnede, rødmussede og oransje falne blader i skogen. Det er nesten som om Moder Natur hørte meg, fniste litt av min skråsikkerhet om at "hehe, nå roer vi heeeelt ned. Høst? Hvilken høst?", og fant det best å gi meg en omgang høstekstase. Det er som om det hendte over natten, eller så har jeg tilbrakt litt for mye tid på kjøkkenet. Samboeren min kan gjerne støtte opp om det påsagnet, men jeg tror ikke du hører ham klage etter dette paimonsteret som fant sin vei til stuebordet en tidlig aften. Oppskrift på en glad kar, anyone?

Høstpai for Gretne gubber, som ikke er fullt så gretne lenger:

400 g. høstbær (blåbær, bringebær, jordbær osv.) evt. + litt sukker
2 dl kremfløte + litt sukker

Paibunn:
200 g hvetemel
150 g smør
2 ss vann

Smuldre smøret i melet med fingrene, tilsett vann og kna godt til du får en fast liten klump. La den hvile i kjøleskapet mens du lager vaniljekremen.

Vaniljekrem:
4 dl melk
1 vaniljestang eller 1/2-1 ts vaniljesukker
4 eggeplommer
1/2 dl sukker
1-2 ss maizena

Ha alle ingrediensene i en en kasserolle, del vaniljestangen og skrap ut frøene. Varm opp under omrøring til kremen tykner, fortsett å småkoke til kremen har riktig konsistens (jeg foretrekker den like tykk som skallen til Mike Tyson, men det er en smakssak). La den avkjøles i kjøleskapet, og rør innimellom.

Ta paideigen ut og trykk den ut i en vanlig kakeform med høy kant, slik at du får en ganske høy kake (jeg bruker en kakeform med en smule mindre diameter enn de vanligste formene, slik at jeg får en høyere pai med plass til mer fyll). Prikk deigen med en gaffel, gå amok om du vil, for da hever den seg ikke under steking. Stek den ved 200 grader i ca. 10 - 15 minutter til den er svakt gyllen. Sett den til avkjøling.

Mens du venter på at alt skal avkjøles, er det en fin mulighet til å arrangere et lite bakholdsangrep på samboeren din. Etterpå fyller du den ferdige paien med vaniljekremen, så strør du bærene jevnt over. Til paien på bildet brukte jeg Eldorado Skogsbær, en smule syrlige, men det ble raskt bekjempet med et par ss. sukker i bærblandingen. Topp det hele med stivpisket krem, og er du av den sirlige sorten kanskje også litt frisk sitronmelisse eller mynteblader, men bruk heller mer tid på å spise enn å dandere, det lønner seg.

1 kommentar:

  1. JEG FIKK MIN EKS TILBAKE MED DR DAWNS LØSNING
    Jeg kom i kontakt med DR DAWN gjennom en skriftlig attest om ham og kom også over mange attester om hvordan han hjelper andre med livet deres. Å komme tilbake med en eks er en av de mest intime følelsene som mange mennesker ville elske å oppleve, spesielt siden disse minnene med eksen vår alltid forvirrer tankene våre når noen andre gjør noen av de tingene som eksen vår pleide å gjøre. Jeg har vært aleneforsørger i nesten 6 år, og selv om min eksmann var borte fra barna mine, skulle jeg fortsatt ønske at han ville komme tilbake til meg en dag. Denne trylleformularen jeg møtte kjent som DR DAWN hjalp meg med mine ønsker, og jeg er glad for å si at jeg er tilbake med min eksmann. Resultatet manifesterte seg etter 48 timer, da han forsikret meg, og kjærligheten og forbindelsen vi delte ble utrolig gjenopprettet. Hvis du ønsker å komme tilbake med eksen din,
    *Hvis du ønsker å bli gravid.
    *Hvis du trenger å oppfylle ønsket ditt.
    kontakt denne store kjærlighetslegen på WhatsApp: +2349046229159
    E-post ( dawnacuna314@gmail.com)

    SvarSlett