søndag 20. september 2009

Høstjevndøgn kommer med en lærepenge i år

Du har kanskje merket at jeg er en smule ekstatisk over at det er høst, med mindre du har malt dataskjermen din svart, men jeg er ofte plaget med sesongbetonte energiløse perioder, spesielt ved vår og høst, men man kan egentlig når som helst finne meg sippende i armod over alt jeg skulle gjort, men ikke har ork til. Min samboer liker å si jeg er lat i mente, det er jeg jo også, men kun når det gjelder ting jeg misliker å gjøre. Når man ikke engang orker å lese en spennende bok eller gå ut og sitte på en stein for å kjenne vinden i ansiktet, ting man elsker, da blir bakgrunnen fylt med emomusikk og raslende sikkerhetsnållenker. Men er det så unaturlig å miste gnisten? Moder Jord gjør det til stadighet, i et halvt år om gangen, hvert år!

Det er ikke noe nytt at menneskets humør og energi skifter med sesongene. Våren gjør enhvert lite menneskeatom utrolig energisk og kåt, sommeren er mye det samme, men med en mer verdig og rolig tone, man fyker ikke rundt som en villhest for å finne hindre å sprelsk hoppe over, men nyter energien man har samlet opp siden våren. Så kommer høsten og trekker i tømmene, det er som om den sier; ro deg ned, ellers går du rett på trynet når vinteren kommer, men det hender rett som det er at man gjør det likevel. Når vinteren endelig kommer er man allerede ganske tom for iver, men lærer å verdsette dens alderdomsfølelse og trekker seg tilbake til gyngestolen med strikketøyet for å se på repriser av Derrick.

Det jeg prøver å si er vel at man ikke skal ha dårlig samvittighet for å være en lat jævel, kroppen din følger bare naturens bevegelser til en viss grad. Vi nærmer oss de døde månedene, så ikke forvent noe særlig av deg selv, da blir du bare positivt overrasket. Jeg skal i alle fall lene meg tilbake i godstolen og piske min samboer frem og tilbake fra kjøkkendisken til skittentøyskurven med god samvittighet, og det kan du også.

mandag 14. september 2009

Retro Merkur

En vennligsinnet sjel gjorde meg forleden dag oppmerksom på noe merkelig som foregår over hodene våre for øyeblikket. Merkur har siden 7. september 2009 gått inn i en retrograd periode, det vil si at når planeten Merkur sees fra jorden, ser den ut til å ha stoppet opp og reversert sin vanlige gange gjennom himmelen og begynt å gå bakover i stedet. Etter en periode ser planeten ut til å stoppe igjen og så gå tilbake til sin vanlige posisjon. Dette finner sted på 28. september, men andre mener man ikke er helt trygg før langt ut i oktober. Dette er bare en av tre perioder der Merkur er retrograd, de andre var i 2009 11-31. januar og 7-30.mai.

Hva betyr dette for oss, og hvorfor kaster jeg vekk din dyrebare internettid som du kunne brukt på dvergporno? Vel, Merkur styrer kommunikasjon, reise, transport, intellektet, forretninger, skriving, kontrakter, kjøp og salg og informasjon i samfunnet, og når dens bane forandrer seg kan man finne uregelmessigheter og kaos på disse områdene. Forsinkelser, misforståelser, forglemmelser og utsettelser er vanlig å finne på denne tiden. Kommunikasjon mellom ektepar og kjærester kan gå skeis og skape krangler fordi partene ikke klarer å kommunisere tankene sine slik de vanligvis kan, forretningskontrakter kan gå i stykker eller utsettes fordi enkelte ledd av prosessen henger etter, noen glemmer å gjøre det de skal eller er forvirret om hva som skal skje. I tillegg kan offentlig transport være kaotisk, fly- og båtreiser kan bli utsatt og busser dukker ikke opp, fordi det hersker generell forvirring og kommunikasjonssvikt mellom dem som arbeider med disse tingene. Tekniske problemer, datamaskiner og telefoner som går i stykker, biler som ikke vil starte osv. Et vennlig tips; ta backup og ta bussen tidligere enn du må, det har jeg lært på den tunge måten denne siste uken.

Først begynte PC-en å tulle seg, jeg måtte inn med nerdekunnskapene mine og fikse, og da nerdekunnskapene mine ikke strakk til måtte jeg sippende punge ut for ekstraprogrammer. Deretter sluttet bussene å komme, noe som er kjedelig når man bor utenfor byen og er meget avhengig av den ENE hellige bussen for å komme seg på jobb. Tre ganger på en og samme uke dukket ikke bussen min opp, og de som kom var meget forsinket. Jeg var ikke særlig overrasket da jeg leste dette i lokalavisen min i dag;

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Innstiller-25-avganger-daglig-929337.html#930023

Så hva gjør en stakkar med magisk arbeide i denne perioden? Sender tryllestaven på ferie? Det er ikke noe vi kan gjøre med Merkur, men vi kan innrette oss etter kunnskapene vi har om Merkur. Ikke start nye prosjekter i retrograde perioder, å ta eksamener og prøver kan kjennes ekstra tungt, ikke bestill reiser, dobbeltsjekk det du gjør. ring forretningsforbindelser og sørg for at alle ledd gjør det de skal, vær ute i god tid og arbeid langsomt. Av magisk arbeid kan det å fullføre gamle prosjekter være en ide, eller å bare gi blaffen i alle advarsler og gå rett på trynet...Det kan være gøy det også.